Fudbaleri banjalučkog Željezničara Sport team u 10. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske pobjedili su na “Lukama 1” Sloboda Nova Banka 1:0. Gosti su srećno i spretno stigli do pobjede, jer su svoju jedinu priliku pretvorili u gol.

Domaći fudbaleri i u ovom  meču pokazali su hronično nesnalaženje u protivničkom šesnestarcu. Jednostavo stiče se dojam da je gol za fudblere Slobode postao miseona imenica i ako se nešta hitno ne promjeni, Mrkonjićanima se loše piše…

Gol odluke postigao je Nikola Šuput. Igrao se 65. minut, fudbaleri Slobode bili su u napadu, ali je neko od odbrambenih fudbalara Želje presjeko lotu Zekanovića. Sjevnula je kontra gostujućih fudbalara, a priliku utakmice iskoristio je Šuput i postigao gol, i tako donio svojoj ekipi velika tri boda.

Domaći fudbaleri imali su “jalovu” incijativu, bez konkretne ideje u napadu i pored stamenite odbrane Banjalučana, teško su dolazili u priliku za gol. Kolosalnu priliku imao Ilija Danilović, desetak minuta prije kraja utakmice. Nije uspio sa par metar da savlada odličnog golmana gostiju, mladog Aleksandra Stupara.

Šefu stručnog štaba Sloboda Nova Banka Darku Maletiću, teško je pao poraz njegove ekipe.

-Što se tiče same utakmice, teško je komentarisati igru po ovakovom terenu i kiši. Ono što je bilo na utakmici je bilo neko izbijanje dugih lopti. Mi smo bili dominantnija ekipa. Nismo imali neke baš stopostotne prilike, jer je teško bilo po ovako teškom terenu. Bukvalno Željo je jednom prešao centar i iz jedne prilike su nam zabili gol. Poslije toga je bilo izuzeno teško po ovako teškom terenu se vratiti. Šta dalje? Nekada u fudbalu ne ide kako želiš. Čekaju nas dva teška gostovanja, pa onda meč na našem stadionu sa Zvijezdom 09. Ne smijemo sada da spustimo glavu i da se predamo, jer je pred nama još sedam kola i da pokušamo osvojiti što više bodova. Radimo pošteno i nadam se da će nam se negdje vratiti ovi izgubljeni bodovi. Svjesni smo da nam nedostaje kvaliteta  ne treba bježeti od toga. Ja preuzimam odgovornost da je bilo nekih greški oko selekcije ekipe. To je i za mene neka škola, ali iz ove kože ne možemo u drugu –rekao je Maletić.

   Trener Željezničar Sport team Asimir Avdukić sijao je od sreće poslije pobjede svoje ekipe.

-Čestitam svojim igračima na zalaganju koje su  dali po ovako teškom terenu. Utakmica je bila veoma teška, nije bilo neke igre. Bilo je sve na duel, na skok, na prekid…Jednostavno moji igrači su se tu bolje snašli i iskoristli svoju jednu priliku. Domaćin nije iskoristio svoje prilike koje je imao i to je rezultiralo našom pobjedom. Dolazi nam težak meč sa Zvijezdom 09. Želim da kažemo da ova naša mlada ekipe nema limit. I u svaku utakmicu ulazimo s željom da pobjedimo. Tako ćemo se postaviti i protiv Zvijezde, mada je Zvijezda možda favorit –kaže Avdukić.

Sudijska trojka. Bez komentara. Sudija Danijel Pajić iz Bjeljine u 38. minutu isključio je rezervnog golmana domaće ekipe Davida Stjepanovića, ispostaviće se greškom. I gostima je u 67. minutu isključen Nikola Jovandić, zbog drugog žutog kartona. Ali to domaći fudbaleri višak od jednog igrača na terenu nisu znali da materijalizuju.

Tekst i foto: Slobodan Dakić