U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, sa malom do umjerenom oblačnošću.
Jutro je malo do umjereno oblačno, a na jugu Hercegovine vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 12 do 19, na planinama od osam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle, posebno na području Doboja.

Vidljivost je zbog magle smanjena i na putnim pravcima Sarajevo-Zenica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije odrona na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, izmijenjen je režim saobraćaja i vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se odvija usporeno zbog sanacije klizišta.

Režim saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš, a zbog sanacije klizišta i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog izgradnje i sprovođenja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj je zabranjen i svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, zbog rekonstrukcije mosta, a alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, zbog radova u tunelu Vranduk.

Radovi su u toku i u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.