Golman Širokog Brijega Krešimir Bandić preminuo od posljedica infarkta u 24. godini


Još jedna tužna vijest sa sportskih terena Bosne i Hercegovine…..
Smrt je nastupila usled infarkta, a zatekla ga je u Mostaru prilikom posjete prijatelju. Bandić je ove sezone branio na tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić potvrdio je tužnu vijest.

– I ja sam tek saznao ovu tužnu vest, ne znam detalje, jer pokušavam stupiti u kontakt s porodicom. Vjerujte, u šoku sam. Ta vijest me potresla – rekao je Šilić.

Pokušali su ga reanimirati na Cumu, bolničkom centru u Mostaru, ali nažalost mu nije bilo spasa.

– DRAGI PRIJATELJU, POČIVAJ U MIRU BOŽJEM! S velikom tugom i boli potvrđujemo iznenadnu smrt našeg dragog suigrača, prijatelja i kolege Krešimira Bandića i upućujemo najdublju sućut njegovoj obitelji, suigračima i prijateljima. Njegov neosporni vratarski talent, vedri duh i pozitivno raspoloženje koje je unosio među suigrače i prave ljudske kvalitete koje su ga krasile neizmjerno će nam nedostajati u danima koji slijede.Dragi prijatelju, dragi Keta, počivaj u miru Božjem!!! – piše na službenoj stranici kluba.

Krešimir Bandić je ponikao u omladinskoj školi Zrinjskog iz Mostara, a prošle je godine potpisao za Široki Brijeg gdje je imao status drugog golmana.

– Ova tužna vijest odjeknula je Hercegovinom. Bio je kod prijatelja i navodno je umro od srčanog udara. Bio je s nama i na pripremama u Turskoj i operisao je već prije rame. Trebao je ovih dana ići na terapije u Zagreb – kažu iz kluba.

– Bio je najveći pozitivac u svlačionici. U ponedjeljak smo normalno odradili trening, bio je veseo. Iznenadilo nas je što ga danas nije bilo na treningu. Šokirala nas je vijest o njegovoj smrti – rekao nam je izvor iz kluba.

 

Next post KOLJIĆ PONOVO ZMAJ!

Previous post SUNČANO I TOPLO, a tako i ostaje!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *