Da mnoge stvare ne štimaju u fudbalu Srpske odavno je poznato, a ništa bolje situacija nije ni u UFSI, širom Republike Srpske. Na našu adresu stiglo je pismo, u kojem je evidentirano veoma loše stanje unutar UFSI PFS Doboj, koje se odražava i na rad opštinskih UFSI, prije svega onog iz Modriče.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Član sudijske komisije Mirko Gojić ode bez prijedloga na sastanak komisije pa tamo o nama odlučuju drugi. Ništa bolji nije ni predsjednik UFSI Doboj Dragan Nišić Nišić koji je sada došao na listu Prve lige kao kontrolor iz Šamca. Sve u sudijskoj u Doboju je nelegalno! Izvršni odbor sudijske broji šest članova, dva člana iz Doboja, dva iz Modriče (kao dva najveća udruženja) i po jedan iz Šamca i Broda. Po statutu u IO po automatizmu idu predsjednici Opštinskih udruženja, međutim iz Broda dolazi Šukurma, a Dado Petrović je predsjednik, krši se Statut, i sve odluke koje su donešene od 2020. godine od izbora su nelegalne. Sastanke IO gotovo da i ne održavamo. U ovoj godini imali samo dva i to u februaru i u maju. Na zadnjem IO sva udruženja prave liste sudija i kontrolora za Prvu, Drugu i regionalnu ligu, kod ns lista nema! Član komisije Gojić nije bio ni prisutan, sastanak je održan u Šamcu bez konsultacija, pošto je do tada uglavnom održavan u Doboju. Kada je otišao na sastanak u Banjaluku nije imao prijedloga niti za jednu ligu osim u glavi, ili je i imao ali koju je on samo pravio uz pomoć Nišića, pošto je i on došao na listu kontrolora Prve lige. Po statutu i to je nelegalno pošto da bi odluka bila validna trebaju bita saglasna tri udruženja od četiri koliko imamo opštinskih. Takođe na listi kontrolora Prve lige imamo dva kontrolora iz Doboja, sad je došao jedan iz Šamca i postoji mogućnost da dođe još jedan iz Šamca, Joco Radić (ako Skakić ode na futsal) pošto obavlja funkciju u Kozari. To znači, od moguća četiri ni jedan iz Modriče. Podsjećamo, Modriča ima prvoligaša, 29 sudija, pet kontrolora, Šamac ima jednog sigurnog, imožda još jednog, a nema prvoligaša, ima pet sudija, tri kontrolora. , Brod ima jednog sudiju i dva kontrolora. Mi treba da radimo na omasovljavanju sudijske organizacije a onda kada dođe na red da te kontrolore koji rade sa mladim sudijama malo “nagradi” na neki način kroz liste, na te iste liste dođu ljudi čije udruženje izumire. Šamac je imao 15 sudija do dolaska Nišića, sada ima samo pet. Takođe, pojedinci obavljaju po poet funkcija, i opet im malo. Kontrolori na Prvoj ligi, kontrolori na Premijer ligi futsal, pa mentori….

Na sastancima (rijetkim) priča se samo o članarini, kako platiti sekretara, troškove telefona za predsjednika i sekretara, što godišnje iznosi preko 800 KM, a za razvoj i edukovanje mladih sudija kao i nabavka opreme udruženja moraju dvije godine moliti, a za svoje udruženje bez odluke IO prebace preko 300 KM, i kupi opremu. Mislimo da je posrijedi na neki način osveta i da nekome smeta modričko udruženje. Prošle godine sa Premijer lige je skinut Bojan Maksimović, jedan od najboljih asistenata na toj ligi, evo ove godine sa “A” liste Premijer lige skinut jeVelimir Drinić. Sve to kreće iz Doboja, a posebno je to intenzivirano kada je Petar Jelić, čovjek bez mrlje u karijeri, privremeno se povukao sa funkcije predsednika PFS Doboj. Mislimo da su ove stvari povezane i da se vrši opšta hajka na Modriču iako smo mi bili uvijek bili samo za sport a ne za neke mutne radnje, izgleda da u ovome za iole poštene ljude i istinske sportske radnike nema mjesta. Pitanje je samo dokle više – stoji u pismu koje je stiglo iz Modriče.

Očigledo da nas čekaju vrući fudbalski dani u Srpskoj…..