Fudbaleri Željezničar Sport team počeli su pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske!

Trener Asmir Avdukić ponovo će imati najmlađu ekipu u takmičenju. Ovog ljeta su dodatno pomjerene granice pa su svi igrači rođeni u ovom vijeku. Najstariji je napadač Srđan Ružičić rođen 2001. godine, a godinu mlađi od njega je kapiten Sergej Kalabić. Očekuje se da priliku u novoj sezoni dobiju i neki članovi kadetske selekcije koji će nakon 16. rođendana steći mogućnost da igraju seniorski fudbal.

Odmor je bio kratak, ali su prvotimci napunili baterije i spremno dočekali početak trenažnog procesa. Avdukić je prvog dana imao 24 igrača na raspolaganju, opravdano je odsutan Milan Jević, dok je povrijeđen Bojan Sladojević.

– Uspjeli smo da se regenerišemo i u dobrom stanju dočekamo pripreme. Imali smo 15 dana aktivnog odmora poslije naporne sezone sa mnogo utakmica. Ovo je rekordno mlada ekipa što je samo podsticaj za nas. Moje zadovoljstvo je veće kada radim sa mladim, to mi daje satisfakciju. Momci su motivisani i ja sam mlad trener i želimo da napravimo nešto. Liga će biti teška, timovi koji su se vratili govore u prilog tome. Naši ciljevi su isti, radićemo iste stvari kao i do sada. U prvom planu je afirmacija mladih igrača – rekao je Avdukić.

Kapitensku traku nakon odlaska Aleksandra Petrovića zadužio je Sergej Kalabić.

– Ekipa nikad mlađa, ali nikad bolja. Željni smo dokazivanja i pobjeda. Želimo da se trend dobrog rada nastavi. Vjerujem u ekipu i dobre rezultate. Traka je motiv da radim više. Iako u klubu prvo žele da obezbijedimo opstanak, moje ambicije su mnogo veće – rekao je Kalabić.

Njegov saigrač Đorđe Đogić proošle sezone nasutpao je i za prvi tim i za juniore. Smatra da je nova ekipa kvalitetna i da će se na Predgrađu igrati kvalitetan fudbal.

– Nadam se da će pripremni period proći bez povreda. Kao i svake godine imamo novi tim, ovaj put još mlađi. Naši ciljevi su uvijek visoki, mi igrači na terenu želimo što bolje rezultate – istakao je Đogić.

Prvu kontrolnu utakmicu Banjalučani igraju 2. jula protiv Kozare, sedam dana kasnije snage će odmjeriti juniorski i prvi tim, dok se 16. jula izabranici Asmira Avdukića sastaju sa Slobodom iz Mrkonjić Grada. Još uvijek se čeka protivnik za 23. jul, a generalna proba je zakazana protiv Ljubića pretposljednjeg dana jula.

Prvenstvo Republike Srpske počinje 6. avgusta.