U Fudbalskom Prijedoru još uvijek nema mira! Sve ono šta se dešavalo na Skupštini Gradskog fudbalskog saveza Prijedor i dalje tema broj jedan u gradu na Sani. Ko je postupio ispravno, ko se pridržavao Statuta, Pravilnika, ko je primjenjivao silu, potezao za obezbjeđenjem, pripadnicima MUP-a. Iako je u nekoliko navrata poručio da se pridržavao samo zakona, Slaviša Kralja, prvi čovjek ove organizacije, ipak u mnogim stvarima nije bio dosljedan. Mi smo izdvojili samo neke segmente, potrepljujući ih i materijalnim dokazima.

– Slaviša Kralj nije dozvolio delegatima FK Trnopolje i FK Ljubija da prisustvuju Skupštine, jer radi se o neaktivnim klubovima, koji se poslednjih nekoliko godina više ne takmiče. Međutim, da bi se ta odluka sprovela, potrebno je da je izglasa Skupština i to 3/4 većinom! To nikada nije odrađeno, ili ako jeste, nije na Skupštini, što je grubo kršenje Pravilnika. Interesantno jeste da su na prošloj Skupštini predstavnici ova dva kluba bili prisutni, i nije bilo nikakvih problema, jer su tada bili u službi Slaviše Kralja.

Statut 3

– Izmjene i dopune novog Statuta koji je usvojen 2015. godine (29. maja), a bez da su delegati Skupštine imali priliku da uopšte vide isti, što se jasno vidi i iz zapisnika sa Skupštine, kada su pojedini delegati repricirali, čak i oni koji su tada i sada držali stranu Slaviši Kralju. Na kraju zapisnika piše da je novi Statut usvojen jednoglasno, iako Skupština nikada nije glasala o njemu!

– Slaviša Kralja je razriješio dužnosti svog potpredsjednika Jovu Niševića, iako u Pravilniku jasno piše da to može uraditi samo Skupština! Nišević je smijenjen, nikada nije dobio dokumentovanu potvrdu o tome, već samo telefonskim pozivom obavješten da je razrješen dužnosti.

Statut 2

– Slaviša Kralj se ogriješio o Statut i to čak dva puta, kada nije sazvao sjednicu Upravnog odbora GFS Prijedor, na zahtjev 4 člana tog tijela. Prva je morala da se održi 6. oktobra 2015., a druga 23. februara 2016. godine. Iako su zahtjevi uredno dostavljeni u kancelariju sa potpisima i pečatima, ne samo što nisu prihvaćeni, nisu čak ni uvršteni u dnevni red!

Statut 1   Statut 4

Ono što nije etički, a još manje sportski jeste činjenica da je na poslednjoj Skupštini zabranio ulazak svom protukandidatu Stojanu Janjetovići, koji je isto kao i Kralj imao pismeno podršku šest klubova, uz poruku: “Ući ćeš ako te izglasaju, do tada ništa!

Kompletna dokumentacija kako jedne, tako i druge strane u ovom fudbalskom sukubu proslijeđena je i na adresu pravnih tijela FSRS, koji će svakako imati pune ruke posla,….