Kako se približavaju izbori za predsjednika FSRS, koji su zakazani za 26. septembar, padaju bastioni podrške aktuelnom predsjedniku FSRS Mili Kovačeviću. I Semberija je prelomila, želi promjene, koje ne može sprovesti „ugledni“ advokat iz Gradiške, već njegov protivkandidat Petar Jelić.

Na večerašnjoj sjednici Izvršnog odbora PFS Bijeljina, moglo se čuti puno žustrih rasprava, koje su potvrdile da ranije informacije da je Mile Kovačević izgubio jednoglasnu podršku PFS Bijeljina.

– Čelnici PFS Bijeljina dobili su zadatak od Mile Kovačevića da mu iskažu jednoglasnu podršku. Međutim, dosta delegata nije se odazvalo na sjednicu. I oni koji su bili prisutni složili su se da PFS Bijeljina treba biti jedinstven, ali nije se mogao postići konsenzus za kojeg kandidata. Na momente bila je baš burno. Na kraju većina je predloženo da oba kandidata za predsjednika FSRS izlože svoje programe pred delegatima, ali je sve to prekinuo Radika Marić, predsjednik PFS Bijeljina, nedozvolivši dalju raspravu. Očigledno je da Milini „ljudi“,  Radika Marić i Milorad Sofrenić ne mogu kontrolisati više situaciju, jer se i Bijeljina okrenula ka Petru Jeliću, ističe naš izvor iz Bijeljine.

Dva najveća PFS, Bijeljina i Doboj nepodržavaju Kovačevića, svakim danom mladi Jelić dobija sve veću podršku, pa je njegova pobjeda sve izvjesnija.