Završen je treći po redu međunarodni turnir “Trofej Banjaluka” u organizaciji OFK Sport Team, na kojem je učestvovalo 19 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH. U obje konkurencije slavio je Stars iz Gradiške, koji je u finalu pionira bolji bio od domaćina sa 1:0, dok je u meču za treće mjesto istim rezultatom Rudar Prijedor savladao Romari iz Viteza.

U konkurenciji pretpionira Stars je u finalu bio bolji od Bambija iz Tuzle (2:0), dok je OFK Sport Team u meču za treće mjesto savladao novosadsku Vojvodinu sa 2:0.

Ono što je pored dobre i dopadljive igre obilježilo ovu smotru jeste veoma hladno vrijeme, i padavine koje su pratile turnir dva dana, ali mora se naglasiti da je teren zahvaljujući nadčovječanskim naporima ljudi s “Predgrađa” bio u odličnom stanju tokom svih 40 utakmica.

Na kraju kada se podvuče crta, turnir je imao i više nego uspješnu promociju mladosti i budućih talenata, što je potvrdio i Šef Omladinske škole FK Vojvodina Dušan Grujičić.

– Uvijek smo rado u Banjaluci, bez obzira na vremenske neprilike. Turnir odlično organizovan, i moram naglasiti da sam veoma pozitivno izneneđen i kvalitetom samih ekipa, pogotovo iz BiH. Finale u konkurenciji pionira između Starsa i domaćina bilo je na nivou najboljih utakmica ovog uzrasta u Srbiji, prštalo je na sve strane, i dječaci iz obje ekipe zaslužuju sve pohvale za ono što su pokazali tokom meča. Već dugo godina sarađujemo sa ekipama iz ovog kraja, i ja sam siguran da ćemo i dalje nastaviti na dobrobit svih, a najviše onih pred kojima je budućnost – poručio je Grujičić.

Za kraj treba istaći da se rađa i veliko rivalstvo između Starsa i OFK Sport Team, ali ono pravo prijateljsko, jer na terenu nema niko milosti, ali odmah po završetku meča igrači obje ekipe idu u zagrljaj jedni drugima, čestitatajući boljem. Kao potvrda toga jesu i brojni turniri u okruženju, ali i regiji, gdje ove dvije ekipe, kao po pravilu bore se za najviši plasman.

Rivalstvo i prijateljstvo za primjer…..