U Bosni i Hercegovini ništa nije čudno, pa i da vam naprave monografiju, a da Vas ne pitaju može li to! Sa takvim problemom susrela se legendarna košarkašica Razija Mujanović, koja je saopštenjem za javnost skrenula pažnju na problem, nažalost ne samo njen, već velike većine na ovim prostorima, zloupotrebe imena…..

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

koristim ovu priliku kako bih obavijestila javnost Bosne i Hercegovine da se u potpunosti ograđujem od monografije “Raza, stanovnik Kuće slavnih”, autora Ekrema Avdića, koja je nedavno puštena u prodaju.

Nažalost, iako govori o meni, monografija je isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su odlučili preko mojih tri decenije bavljenja sportom, a na lagan način, doći do novca.

Imam informaciju da je za projekt, iza kojeg navodno stojim ja, od pojedinaca i organizacija sakupljena značajna suma novca, ali bez moga znanja. Stoga pozivam sve koji su uplatili novac da se raspitaju u koje je svrhe utrošen.

Nikakvu saglasnost za objavljivanje monografije nisam potpisala, već je zloupotrijebljeno moje povjerenje, uključujući i moje pojavljivanje na promociji monografije u Tuzli. Zato svaka kupovina ove monografije direktno ruši moju sportsku karijeru i devalvira sve ono što sam postigla.

Istovremeno, iskoristila bih priliku i obavijestila javnost da se u pripremi, a nadam se uskoro i u štampi, nalazi moja autorizirana biografija u izdanju Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, na čelu sa Jovanom Divjakom.

Sportski pozdrav,

Razija Mujanović