Zvijezda 09 je još jednom zasijala jer je u Ugljeviku!   Istopljen je Čelik iz Zenice. Pobijeda od 2:0  je vrijedna svake pažnje. Peta vezana   i za istoriju kluba i za opstanak koji je sve izvjesniji.
– Oduševljen sam igrom naših momaka i vođenjem ekipe od strane trenera Nestorovića. I na ovoj utakmici su odigrali odlično, angažovano, motivisano i sa dva prelijepa gola priredili nam novu radost. I ovog puta sam bio dobar prognozer i nadam se da će tako biti i u buduće. Pauza nam dobro dolazi, a onda sa novom entuzijazmom ulazimo u dva poslednja kola u prvom dijelu prvenstva  gde gostujemo na Koševu protiv Sarajeva i kod nas igramo sa Tuzlom Sitijem  u kojim želimo da ostvarimo povoljne rezultate. Čestitke našim igračima i treneru na pobijedi,  a gostima iz Zenice na fer i korektnoj igri – kaže predsjednik i vlasnik kluba Boris Stanićić.
-Odigrali smo  najbolju  do sada. Sve što smo radili na treningu primjenili smo i na terenu. Jovović je iz slobodnjaka  pokazao zašto je doveden a, gol Zekanovića je remek djelo. Čeliku želim sreću u nastavku sezone. Idemo u Sarajevo i protiv Tuzle Sitia sa istim ciljem da ostvarimo povoljan rezultat – rekao je trener Darko Nestorović.
                                                                                         MIJODRAG JAKOVLJEVIĆ