Na 10-ak kilomerara od Banjaluke uzvodno Vrbasom smjestio se  restoran “Rafting”, u kojem su fudbaleri Krupe stavili tačku na 2018. godinu. Svi fudbaleri, Stručni štab, Upravni odbor, “sedma sila”, brojni prijatelji oprostili su se od 2018. godine i kolekiva koji je imao turbulentnu sezonu, uspone i padove, ali niko im ne može oduzeti pravo da kažu da su ponosno na fudbalskoj mapi predstavljali svoje mjesto, grad Banjaluku, Republiku Srpsku, i na kraju BiH, nekada s više, nekada s manje uspjeha….Kao što to obično biva u fudbalu….

Na kraju možda i teško reći, gledajući sada tabelu, da je bila neuspješna, ali uz konstataciju da je moglo bolje, moglo je sigurno. Na sreću ima popravni i sve se da “ispeglati”, poručuju iz premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, a podsjećaju i na ove činjenice: da su prošlu sezonu završili na šestoj poziciji, igrajući Ligu za prvaka, i nekim utakmicama gdje su pobijedili velike ekipe direktno odlučili prvaka BiH, potom da su igrali finale Kupa BiH, a onda i Republike Srpske, odnosno Grada Banjaluka.

Istina u sva tri morali su čestitati boljem (Željezničar, Radnik i Borac), ali uspjeh im niko nije mogao oduzeti. Transferi su bili posebna priča, jer je od zimskog prelaznog roka i Irfana Jašarevića (Švedska),a završilo spektakularnim odlascima Aleksandra Vukotića(Belgija) i Elvira Koljića (Rumunija), gdje je ubrizgano u klupsku kasu preko milion maraka.

Jesen je završena na začelju, ali fenjer daje nadu, jer bodovni zaostatak nije veliki da se može napraviti pravi iskorak.

– Isplatili smo igračima i Stručnom štabu novembarsku platu. Nikome ne dugujemo niti jednu marku, i imamo pravo na optimizam kada je u pitanju proljeće. Biće promjena u igačkom kadru, to je sigurno, ali tek trka za imenima počinje. Jedno je sigurno, za nas u klubu nema odmora, jer što sada napravimo, biće slika onoga što budemo prikazivali na terenu tokom sljedeće godine –poručio je Dragomir Ilić, čovjek koji je stvorio ovaj kolektiv s ledine.

Za sada je definitvno jasno da su Ugovori istakli četvorki (Ivan Crnov, Kenan Handžić, Nemanja Marić i Bojan Golubović) i oni su slobodni u izboru nove sredine.

Direktor Kruoe Mihajlo Bučinski ističe da je okupljanje zakazano za 10. januara.

-U naredna dva tri dana znaćemo destinaciju zimskih priprema. U opticaju je istarsko primorje (Medulin, Novigrad), potom hercegovačka meka Međugorje, te turska zimska atrakcija Antalija. Igrači će imati slobodu samo deset dana, potom će raditi individualno četiri puta sedmično do početka priprema, kada odmah imamo testiranja i sistematske preglede. Zavisno od vremenskih prilika vidjećemo da li ćemo prvi dio priprema odraditi kod nas u Krupi, ili ćemo morati odmah u toplije krajeve, gdje planiramo ostati 14 dana – raportirao je Bučinski.