U veličanstvenom ambijentu pred više stotina djece polaznika škole, OFK Sport team u saradnji sa Željezničarom otvorio je novi sportski teren sa vještačkom travom.

Svečanu vrpcu pred mališanima koji su držali plavo bijele balone presjekli su predsjednici Željezničara i OFK Sport team, Predrag Zgonjanin i Zlatko Davidović.

– Dovoljno je vidjeti ovoliki broj djece na jednom mjestu, pa da budete srećni. Ovaj teren iznjedriće nove talente, a tada smo svi na dobitku. Sve što smo do sada uradili, pokazalo se kao korak naprijed, što znači da ova saradnja ima perspektivu – poručio je Predrag Zgonjanin, prvi čovjek Želje s’ Predgrađa.

S druge strane, Zlatko Davidović prisjetio se početaka i dana kada je sve ovo izgledalo kao daleki san.

– Možda se sjećate naših fotografija od prije nekoliko godina kada smo tijelima djece iscrtali fudbalski teren. To je tada bila samo naša želja, koju smo danas pretvorili u javu. Ovaj teren pojačaće entuzijazam svih nas u klubu da ovu priču izguramo do kraja. Teren je samo početak, jer sada slijede radovi na adaptaciji prostorija, svlačionica, pa tribina. Želimo da zaokružimo ovo kao jedan savremeni sportski centar u kojem će djeca imati sve uslove za pravilan razvoj – napomenuo je Davidović.

DSC_001411

 

 

A, onda su na teren istrčali oni koji zbog kojih je i pravljen. Svečanost su svojim dolaskom uveličali, FK Vojvodina i FA „Krpan Babić“ iz Osijeka.

Na teren su prvo izašli kadeti OFK Sport team i novosadskog superligaša. U dinamičnoj utakmici punoj preokreta, slavio je domaćin 3:2. U duelu pionira Sport team i gostiju iz Osijeka, slavili su mališani „Krpan Babića“ sa 2:1. I na kraju, u meču generacija 2004. Godište, Vojvodina je pobijedila Sport team s 2:1.

Najveća pobjeda je ipak fantastični teren, koji će biti zamajac novog kvaliteta i rada sa omladinskim kategorijama.

Preko 400 klinaca u 10 generacija su garant toga,….