Već sada davna 1972. godina bila je sinonim uspjeha jugoslovenskog sporta. Olimpijske igre u Minhenu donijele su velike radosti nekadašnjoj državi, a jedni od mnogobrojnih junaka igara bila je i rukometna reprezentacija, koja je osvojila zlato.

Među „plavim“ vitezovima bili su i „naši“ banjalučani Nebojša Popović, Abas Arslanagić, Milorad Karalić i Dobrivoje Selec, te dobojlija Đorđe Lavrinić. Nažalost, među nama nisu više  Boban (Selec) i Žorž (Lavrinić), ali ova fografija po dočeku u Beogradu govori o jednom davno prohujalom vremenu, kada je državnik kojem se klanajo svijet primio i porazgovarao sa osvajačima zlata. Pjevalo se tih dana: „Druže Tito mi ti se kunemo“,…..

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……