Krupa u subotu (13 časova) gostuje Slobodi, a tuzlaci su povukli pomalo čudan potez, valjda želeći gostima stvoriti dodatni pritisak, pustili su slobodan ulaz! S obzirom da je ovo duel koji se vodi za pozicije koje vode u Ligu za prvaka, pritisak će biti na oba sastava, a pun “Tušanj” može samo motivisati, i jednu i drugu ekipu.

Damir Špica, pomoćnik Slobodana Starčevića vjeruje da Krupa i pored hendikepa i neigranja tri standardna prvotimca (Vukotić, Ljubenović, Kajkut) može do pozitivnog rezultata.

Svjesni smo naših, ali  i Slobodnih kvaliteta. Zanimljiva utakmica, došli smo da pobijedimo, i učinićemo sve tako da bude. Nas veseli da je ulaz slobodan, jer volimo igrati pred punim tribinama. Imamo nekoliko izostanaka, ali ima i Sloboda. Vjerujem da smo bolji, iako znam da neće biti lako – kaže Špica.

Kormilara tuzlaka Vladu Jagodića odlično poznaje i Damir Špica.

Bio sam mu direktor kada je prvi put sjedio na klupi Borca. Poznaje ga i šef Starčević, pa sa te strane mislim da smo u prednosti. On nas nema čime iznenaditi, a mi njega? Vidjećemo, utakmica je pred nama, ali mi ćemo sasvim sigurno imati mirniji san, jer loptica je u njihovom dvorištu. Pregazili smo ih jesenas (3:0), imaće želju da nam se revanširaju, u prednosti smo i na tabeli, a po svim paramterima igramo i ljepši fudbal. Puno aduta je na našoj strani, pa zato vjerujem da iz Tuzle može se čuti poznata pjesma: “Neka gori kanjon cijeli”,…