Ministaraka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović sa svojim saradnicima posjetila je Mrkonjić Grad i razgovarala sa načelnikom opštine Draganom Vođevićem o položaju mladih, protanatalitnoj politici i sportskim aktivnostima. Davidovićeva je posjetila je i Školu fudbala Fudbalskog kluba Sloboda i uručila lopte i sportske rekviziote.
Naime, Školu fudbala Fudbalskog kluba Sloboda pohađa 180 dječaka i djevojčica. Imaju odlične uslove za rad na dva terena, sa vještačkom i prirodnom podlogom. Mališani su zadovoljni što su dobili lopte i sportske rekivizite, koji će ima omogućiti bolje uslove za treniranje.

-Treniram fudbal dvije godine i imamo odlične uslove za rad. Srećan sam što smo dobili 20 lopti od ministarke Sonje Davidović. Lopte će nam dobro doći za treniranje – kaže dječak Saša Kežić.

Sa loptema i rekvizitima za koje su dobili za treniranje zadovoljan je i trener mlađih selekcija u FK Sloboda Dalibor Vidović.

-Za naš klub je veoma bitna stvar kada dobijemo pomoć u opremi. To nam omogućava da možemo kvaliteno trenirati. Imamo odličnu selekciju dječaka, koji su prije svega dobri đaci i dobri ljudi. Siguran sam da će mnogi od njih postati i odlični fudbaleri – kaže Vidović.

Predsjednik Skupštine FK Sloboda Dragan Plejić, kaže da u Fudbalskom klubu Sloboda, čija se seniorska selakcija takmiči u Drugoj ligi Zapad i zauzima drugo mjesto. Posebu pažnju posvećuju radu sa mlađim selekcijama.

-Našu Školu fudbala pohađa 180 dječaka i djevojčica. Imamo odlične uslove za rad. Djeca treniraju na terenu sa vještačkom podlogom i u večernjem terminu pod svjetlošću reflektora – kaže Plejić.

Načelnik opštine Dragan Vođević upoznao je ministarku Sonju Davidović da opština planira da gradi stambenu zgradu sa 20 stanova za mlade bračne parove. Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine usvojena je odluka, kojom su prpisani uslovi za kandidovanje zainteresovanih mladih bračnih parova za kupovinu stanova.

-Po meni je to možda i najvažnija odluka koju smo donijeli u poslednje vrijeme. Planiramo da gradimo 20 stanova za mlađe bračne parove koji su odlučili da ostanu da žive u našem gradu. U fazi smo da sada prikupljamo podatke od potencijalnih izvođača, koja bi bila cijena kvadrata stana – kaže Vođević.

Ministarak Davidović, kaže da resorno ministartvo vodi kampanju o stimulisanju pronatalitetne politike.

-Želimo da stimulativnim mjerama doprinesemo povećanju nataliteta. Da stimulišemo porodice da imaju više djece. Pomažemo višečlane porodice sa onima za čim oni iskažu potrebu – kaže Davidovićeva.

Davidvovićeva i Vođević, posjetili su višečlanu porodicu Bakić u Stuparima i Eremija u Bjelajcu. I za njih obezbjedili poklone, za koje su te porodice iskazale potrebu.

Tekst i foto: Slobodan Dakić