Laktaši su u Prvoj ligi Republike Srpske!

Uspjeh koji gotovo nikoga nije iznenadio, ali to mogu da kažu samo oni sa kraćim pamćenjem! Da smo ovako razgovorali još samo prije godinu dana, dakle polovinom maja 2021. reći da će Laktaši prvi proći kroz cilj, preko Slobode koja je otvoreno najavila kandidaturu za titulu, bilo bi hrabro, možda čak i suludo! Ali ekipa koja se okupila oko predsjednika Miroslava Bojića nije mislila tako…..

– Ambicije su bile da se ostanu u ligi, ali pozitivna atmosfera, podrška privrednika, ozbiljna ekipa u Upravi, vjetar u leđa odličnim rezultatima dali su nam zamajac, da možemo više. Iskreno nismo očekivali ovako nešto, poklopilo se sve, igrači, stručni štab, i kako je vrijeme odmicalo, uozbiljli smo se još više. Uložili sredstva u infrastrukturu, sredili tribine, postavili stolice, krov, a opet na terenu bili neprikosnoveni. Klupska aparatura na čelu sa direktorom Igorom Radeljićem odradila je vrhunski posao, a svi mi pratili smo ih u stopu – istakao je Miroslav Bojić, u razgovoru za naš portal.

A, slijedi ono što se zove Prva liga. U Laktašima su svjesni da moraju još više raditi.

– Već pravimo tim za Prvu ligu, kostur je tu, cilj je da sadašnja ekipa bude nosilac i da uz nekoliko pojačanja budemo ravnopravan takmac svim ekipama u eliti Republike Srpske. Naše ambicije su da budemo oko sredine tabele, i da polako stremimo ka vrhu. Sada nam je prosjek godina 23 -24 godine, dakle imamo mlad kolektiv, a biće još mlađi. Nastojaćemo da radimo bez ikakvih trzavica, da se redovno izmiruju sve obaveze, i da još više ojačamo omladinsku školu. To je krajnji cilj da crpimo za seniore igrače iz našeg pogona. I sam sam bio pionir Laktaša, kao i trener Bajić, i znamo šta to znači, kada igrate za klub u kojem ste napravili prve korake – istakao je Bojić, pa dodao i ovo:

– Prva liga će biti jača nego ranije, veliki broj dobrih ekipa, želimo da budemo stabilan prvoligaš. Razgovaramo, pregovaramo, biće pojačanja, a priliku će dobiti i naš trener Miljan Bajić, koji je apsolutno zadovoljio sve apetite kluba.

Ono što se uvijek proteže jeste infrastrktura. Svi se pitaju hoće li se nastaviti radovi na stadionu i kakvih će biti iznenađenja.

– Nećemo davati velika obećanja, ali biće radova. Najveći priritet nam je pomoćni teren, i vjerujem da ćemo uz FSRS uspjeti završiti tu priču, čime bi rasteretili i glavni teren. Ima tu još sitnica, klupske prostorije klupe za igrače, svlačionice, ali to ćemo utegnuti. Ostaje taj teren, jer on nam je prioritet, i zbog Omladinske škole, a i zbog prvog tima, jer sa tom vještačkom podlogom, brzo bi i glavni teren poprimio reprezentativan izgled. Sada je to nemoguće, jer sve selekcije treniraju i igraju na njemu. Sada znate kako nam je potreban taj pomoćni teren – nastavio je priču Bojić.

Klupske obaveze uz posao gradonačelnika i te kako se mogu uskladiti kada ljubav prema sportu nije sporna. Kod Bojića ona je višestruko izražena.

– Nekada opština, a sad grad generalno ulažu u sport. Sve i jedan kolektiv na teritoriji grada može reći da smo ispunili njihova očekivanja. Nekima manje, nekima više, ali pomoć, odnosno sredstva za egzistenciju uvijek suz bila na raspolaganju. Sigurno je da Lataši kao grad zaslužuju barem provoligaša. Sve drugo bilo bi neizbiljno, a oni će biti okusnica svi naših klubova unutar grada i okoline. Pomažemo i rukometu, odbojci, košarci, borilačkim sportovima. Sport je uopšteno važan segment naše opštine i tako će opstati bez obzira na turbulentna svakodnevna vremena – tvrdi Bojić.

A, 29. maja u posljednjem kolu drugoligaškog Zapada u sudaru sa Slobodom, biće slavljenička atmosfera.

– Nismo još odlučili na koji način ćemo proslaviti, vidjećemo šta i kako i gdje. Biće tu ljudi koji su bili uz Laktaše tokom cijele godine. Druženje neće izostati. Očekujemo veliki broj zvanica, prije svega iz svijeta fudbala, ali i drugih loklanih zajednica, jer za kratko vrijeme uspostavili smo odličnu saradnju sa velikim brojem klubova. Vjerujem da će tu biti i predsjednika FSRS Vico Zeljković, a priželjkujemo pune tribine, jer to je najbolji pokazatelj da dobro radimo i da smo na pravom putu. Neka ta slika bude i najava onog što nam slijedi u Prvoj ligi – pomalo zagonetno je poručio Bojić.

Kako god bilo, Lakataši se vraćaju na veliku scenu, i to onu fudbalsku……