Fudbaleri Slobode u Novom Gradu u “generalci” pobjedili su Slobodu iz Mrkonjić Grada 4:2.

Bila je to dobra fudbalska predstava, u kojoj je sastav iz Mrkonjić Grada ravnopravno parirao ekipi čije su ambicije plasman u Premijer ligu BiH. Mrkonjićani su u ovom meču igrali mnogo kvalitetnije i odgovornije, nego sedam dana ranije protiv Gorice.

Rezultat takve igre je bio ravnopravan stanje na terenu, dok trener Darko Maletić nije u drugom poluvremenu “izmiksao” sastav i dao priliku da zaigraju i igrači sa kadetskim stažem. Novljanji su poveli golom Alena Nuhanovića. Gosti su brzo izjednačili golom Dragana Domuzina. Međutim, domaći sastav pred kraj prvog poluvremena postiže i drugi gol. Strijelac je Ljubo Kovačević.

U drugom puluvremenu u mreži Mrkonjićana još dva gola koje su postigli Marjan Samardžić i Edin Kesić iz penala. Pogodak za mrkonjićku Slobodu postigao je Siniša Maksimović. Ako je suditi po ovom meču oba sastava spremno dočekuju početak šampionata u Prvoj, odnosno Drugoj ligi-grupa “Zapad”.

Trener Duško Vranešević je izveo sljedeći sastav: Trako, Abrego, Samardžić, Smajić, Nuhanović, Radišić, Đenaro Leli, Rašević, Lalić, Alvarez, Lj. Kovačević. Još su igrali: Badić, Bogućanin, Kesić, Stojnić, Bobaj, Dodig, Čulić.

Tekst i FOTO: Slobodan Dakić