Da su već rang iznad, potvrdili su Laktaši u generalnoj probi pred start drugoligaškog Zapada, pošto su na svom terenu savladali prvoligaša Željezničar Sport team (2:0), kojem je ovo takođe bila generalka pred start elite Srpske!

Domaćin je diktirao ritam igre i tokom prvih 45 minuta konstantno pleo mrežu oko gola gostiju, međutim izostala je konkretna završnica. Željo je jednom ozbiljnije zaprijetio i umalo zabio. Igrao se 39. minut kada je nakon jednog kornera kapiten Petrović zapucao, ali golman Laktaša Vuković bio je na visini zadatka.

Dominacija “bijelih” nastavila se i u drugom dijelu, a pritisak je na naplatu došao u 53. minuti. Amidžić je lijepo proigrao Babića, koji se dobro snalazi i pogađa za 1:0. Četiri minute kasnije domaćin je stigao i do drugog gola. Arežina je izveo korner a lopta došla do Amidžića, koji jakim udarcem u suprotni ugao matira Tamindžiju za 2:0.

Idućeg vikenda nastavlja se šampionat u Drugoj ligi Republike Srpske. Laktaši će u 16. kolu, u subotu 5. marta, biti domaćin Poletu iz Broda, dok če izabranici trenera Asmira Avdukića na megdan Tekstilcu u Derventu.

LAKTAŠI: Vuković, Jović, Trninić, Milić, Keleman, Petković, Arežina, Amidžić, Babić, Milojević, Zelenika. Još su igrali: Šavija, Banjac, Radetić A, Stamenković, Telić, Stojičić, Lekić, M. Rogić, Perić, V. Radetić.

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM: Tamindžija, Talajić, Kalabić, Jovandić, Sladojević, Petrović, Baštić, Samardžija, Kostadinović, Stojičić. Još su igrali: Roguljić, Joldžić, Kesić, Milošević, Ružičić, Trifunović.