U tišini i bez velike pompe pripremaju se fudbaleri mrkonjićke Slobode za nastavak takmičenja na drugoligaškom Zapadu. Nakon rada na stadionu “Luke”treninzi se trenutno održavaju na stadion u Krupi na Vrbasu. Naime, uslovi na stadionu “Luke” nisu zadovoljavajući poslije poslednjih padavina kiše i snijega, pa se Stručni štab odlučio da se preseli u najbližu destinaciju, a to je objekat prvoligaša Krupe.
Šef Stručnog štaba Milorad Glamočak na raspolaganju ima 20-ak igrača, među kojima su i novajlije, trio iz Ljubića, Filip Ratković, Obrad Tomičić i Nikola Zec, te mladi fudbaleri Vaso Pucar, Kristijan Penić, Dmitar Skopljak, Vladimir Vračar,….a u rad će se uključiti i nekoliko najperspektivnijih juniora.
Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Milenko Milekić ističe da je cilj povratak u Prvu ligu Srpske.
– Naš cilj je da od sastava koji je formiran uglavnom od mladih igrača, a koji su željni dokazivanja, izborimo povratak u Prvu ligu. Mislim da imamo dobar sastav. Očekujem da će se ekipi priključiti i Nemanja Vidović, koji je trenutno na pripremama sa Krupom. Od standardnih igrača koji su nastupali za nas jesenas, nedostaje Milinović, koji zbog posla ne može trenirati, a slična situacija je i sa Đukarićem. Zbog povreda nedostaju napadači Miloš Srndović i Mićko Šamara. Mladi Milan Nenad, koji je igrao na poziciji desnog beka pojačao je Metalege iz Jajca, a tokom prvenstva napustio nas je i Siniša Lazendić, koji je zaputio u inostranstvo – raportirao je Milekić, koji je dodao a je otišao prijedlog prema Izvršnom odboru FSRS da Sloboda svoje domaće utakmice konačno igra na stadionu “Luke”:
– Imamo obećanje od Fudbalskog saveza Republike Srpske da će nam dozvoliti da utakmice igramo u Mrkonjić Gradu. Sve je dogovoreno da na proljeće počnu i radovi na nivelaciji, rekonstrukciji i proširenju igrališta “Luke” prema standardima UEFA. U Mrkonjić Gradu bi mogli da odigramo jedan broj utakmica, prije nego što počnu radovi na stadionu. Očekujemo da će se rješiti problem oko tenderske procedure i da će završiti radovi na postavljanju vještačke trave na pomoćnom stadionu. Postavljanjem vještačke trave stvoriće se uslovi i za odigravanje mečeva i na vještačkoj podlozi. Imamo čvrtsta obećanja da će oba stadiona biti završena u
toku godine. Tako da će naš grad dobiti dva savremena igrališta – rekao je Milekić.
Pvi kontrolni meč fudbaleri Slobode imaju u subotu u Krupi na Vrbasu sa Progresom iz Kneževa.
Tekst i foto: Slobodan Dakić