Sloboda iz Novog Grada ponovo liči na respektabilan klub! Za kratko vrijeme kako je stigla nova uprava na čelu sa predsjednikom Mladenom Bosančićem, stvari su se promjenile iz korijena!

– Zatekli smo haos u klubu. Pred nama je puno posla, ali već za mjesec dana smo uadili više nego u proteklih 10 godina. Uvedeno je centalno grijanje, koje 30 godina nije bilo u funkciji. Stigla je kompletna oprema od njemačke kompanije Alpas sport. imamo opremu kakvu niko nikada nije imao u Slobodi, a obući ćemo i sve omladinske kategorije.  Pojačavamo se i u igračkom kadru. Ono što je došlo jesu naši igrači koji su iz raznih razloga morali otići iz Slobode. Finansijski smo stabilizovali klub. Ušli smo sa minusom od 250.000 KM. Sve smo sanirali, čekamo papirološki da se odblokira račun – naveo je Mladen Bosančić, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.

U „oživljavanju“ Mlakvi on ima veliku podršku i svojih saradnika, među kojima je i direktor Aleksandar Dodik.

-Ušli smo u ovaj posao iskrenih i otvorenih namjera. Svi smo volonteri, zajedničko nam je samo da volimo Slobodu! Naš krajnji cilj je povratak Slobode u Prvu ligu RS, gdje joj je po svim parametrima i mjesto. Doveli smo vrhunskog trenera, mlad ambiciozan, ima već iskustvo Premijer lige iza sebe. Oslonićemo se na igrače iz našeg pogona, ili okoline. Pojačanja će biti, ali samo onih istinskih, koji će to opravdati svojim igrama na terenu – jasno je poručio Dodik.

Na njegovu priču nadovezuje se i predsjednik Skupštine Stevo Karlica.

-Klub smo zatekli u totalnoj blokadi. Nije bilo hemije, nije bilo ništa. Nije nam bilo lako, jer stalno smo imali otpor retrogadnih snaga, koje bi i danas povukli za sobom u ponor Slobodu. Pokrenuli smo priču na čelu sa Mladenom Bosančićem da vratimo Slobodu na sportski, fudbalski, ako hoćete i životni put, jer Sloboda je simbol Novog Grada, i oni zajedno žive. Jedno bez drugoga neće i nemože ići.  Problema ima, ali ih rješavamo korak po korak – jasan je Karlica.

Trener Duško Vranešević kaže da se niti jednog trenutka nije dvoumio da se vrati u Slobodu.

-Ova borba za Slobodu traje poslednje dvije godine. Bio sam slobodan u tom trenutku i ni jednog momenta se nisam dvoumio da pomognem. Pored igrača koji su nekada nosili dres Slobode stigao nam je i Anes Hušić, iz cazinske Krajine, po mnogima najbolji igrač Unsko-sanskog kantona. Obavili smo razgovore sa šest naših igrača koje bi vratili na ljeto. Započeli smo pripreme 27. januara, i za sada ide sve po planu. Odigrali smo i prvu kontrolnu utakmicu u Sisku sa Segestom, izgubili smo 3:0, ali uvijek je dobro igrati sa jačim od sebe. Sljedeća provjera je u sbuotu u Gradišci sa Kozarom – priča Vranešević.

Jedan od igrča koji se vratio u Slobodu jeste i Duško Antonić, koji je preoteklih 18 mjeseci bio „alfa i omega“ dubičkog Borca.

-Sloboda mi je druga kuća, ko srećniji od mene nego da sam tu na „Mlakvama“. Ekipa je mlada, atmosfera odlična, poštujemo se, idemo dizati ovaj klub. Primarni cilj je opstanak, a od ljeta pričamo priču o Prvoj ligi RS – poručio je Antonić.

Optimizma na „Mlakvama“ ne da manjka, već ga ima i viška. Hrabri ljudi uhvatili su se u koštac sa nečim velikim, treba tu priču izgurati do kraja, za Slobodu, za Novi Grad…..