Kapiten Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Žeravice Ognjen Škorić, proglašen je za najboljeg fudbalera Gradiške u 2018. godini na tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje OFS Gradiška.

Drugo mjesto pripalo je prvotimcu Sloge DIPO Mihajlu Mijatoviću, a trećeplasirani je Borislav Božić, fudbaler Obradovca.

Za najperspektvnijeg fudbalera Opštine izabran je pionir Kozare Srđan Beuk, inače reprezentativac BiH i Republike Srpske.

Najuspješniji klub u godini na izmaku je drugoligaš  FK Jedinstvo, potom ŽFK Jedinstvo, te FK Obradovac.

– Mnogo mi znači ovo priznanje, koje sam dobio i prošlu godinu. Ovo je uspjeh i cijelog kolektiva, a ne samo moj lični, jer da nije bilo ekipe, ni ova nagrada ne bi završila u mojim rukama.

I godina pred nama puna je izazova, želimo plasman u Prvu ligu RS, a u polufinalu Kupa Srpske djelimo megdan sa Radnikom sa željom da prođemo u finale –poručio je Ognjen Škorić, najbolji fudbaler Opštine Gradiška za 2018. godinu.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović, a druga i treća pozicija pripali su Borisu Saviću, kormilaru Jedinstva, te Đorđi Grujičiću, treneru Obradovca.

Najuspješniji sudija je premijerligaški arbitar Miloš Gigović, dok su najperspektivnije pištaljke Momčilo Pavlović i Nemanja Pucarević.

– Zadatak ovog saveza je da radimo na omasovljenju fudbalske organizacije, ali i poboljšanju uslova na svim stadionima u opštini. Očekujem u narednoj godini da će jedan od pet terena koji će UEFA donirati FSRS biti izgrađen baš u Gradišci, a taj projekat podržala je i naša Opština – istakao je Ilija Gigović, predsjednik OFS Gradiška.

Najuspješniji sportski radnici su Svjetlana Kovačević, Saša Raca, Boris Berić i Sead Huremović, dok su Povelje za dugogodišnji rad u fudbalu dodjeljenje Dragoljubu Vujanovićui Novi Milanoviću, a isto priznanje otišlo je i u ruke Milanu Milakoviću, fudbaleru sa najdužim stažem među aktivnim igračima, koji igra već ravno tri decenije.

Povelje su dobili i FK Dubrave, te FK Kalemi, klubovi koju obilježavaju značajne jubileje, 70, odnosno 40 godina rada.