Naš portal rastao je iz dana u dan pozicionirajući se na medijskoj sceni baš tamo gdje smo i zamislili na samom početku. Nezavisni, neobični, bez dlake na jeziku, pokušavajući na ukažemo na problematiku, kako u Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, pa i regionu. Sportom smo se bavili isključivo razotkrivajući mnogobrojne afere, kompromitujući velike zvjerke, znajući da na taj način stičemo neprijatelje, ali nismo odustajali ni za pedalj….

Onom ljepšom stranom života, nažalost, gotovo da se nismo ni bavili, sve do prije neki dan…..Želeći da afirmišemo našu stranicu, prijavili smo ekipu za turnir u malom fudbalu “Derventa Nektar futsal 2018”, ubjedljivo najjačoj regionalnoj smotri ovakvog tipa, gdje smo mi već na jedan način uključeni, jer smo medijski partner ove uspješne sportske priče već nekoliko godina.

Željeli smo kao i što to radimo na našim stranicama, da budemo neobični, prepoznatljivi, pa smo krenuli do juče u nemoguću misiju: sakupili smo djecu iz tri ljuta banjalučka rivala, Borca, Krupe i Željezničar Sport team, i ne samo što smo ih sakupili, već smo mnogo toga za pet utakmica mogli naučiti od tih 14-ogodišnjih klinaca, koji su pokazali da je budućnost fudbala na ovim prostorima neupitna, ako one starije “usijane” glave, spuste loptu i budu radili u interesu opšteg dobra, a ne za sebe i svoj džep.

Na neki način, “pravdabl” je već pobjednik turnira, bez obzira što ih čeka veliko finale sa dobojskom Slogom, jer osmjehe sa lica djece niko više ne može skinuti, niti rezultat, niti neka nagrada. Oni sebe već vide na tronu, izgubili ili dobili odlučujući meč, i to je naša najveća pobjeda, pa ćemo u finalu uživati, bez obzira kakav rezultat bude, pokušavajući da i u tih pola časa slave pred 2.000 gledalaca budemo autentični, i da pošaljemo pravu sliku u region, da ima nade za nas……

Bio bi grijeh, a ne spomenuti imena tih dječaka, Marko Bundalo, Marko Babić, Miloš Adžić, Nemanja Mašić, Nikola Ćebić, Luka Drča, Miloš Predragović, Vuk Malić, Miloš Jović, Marko Radić predvođeni “selektorom” Živkom Kelečom, prijateljom naše kuće, te mnogobrojnim roditeljima koji prate svoju djecu i u dobru i u zlu, pokazali su da pravde ima, na svakom polju, pa i sportskom, gdje u suštini i nema nekih tajni, ili jesi ili nisi….Naši dječaci pokazali su da jesu, iako znamo da ima i onih koji su zlurado dočekali taj uspjeh. Oni neka ostanu u svojim torovima, a nama ostavite najbolje, jer ovih 10 momaka to uistinu jesu…..