Fudbalski sport odavno je dotakao dno dna, jer svakodnevno se pojavljuju nove i nove afere. Cirkus oko popune liga saveznog ranga, nije se još ni smirio, a isplivala je nova afera. Ovoga puta, iz ženskog fudbala.

Otkako je deklarisani “bh fanatikos”, Mile Kovačević, predsjednik FSRS, došao u Savez, pravo i pravda su otjerani. Iako pravnik, pravilnici i propozicije, su samo mrtvo slovo na papiru.

Novi premijerligaš je ŽFK “Drina” iz Zvornika. Međutim, očigledno je da je zvornički klub tokom cijele sezone “švercovao” brojne igračice i da je, upravo zahvaljujući tome i stigao do prvog mjesta. Ženski fudbalski klub “Sloga” iz Petrova-Kakmuža uputila je žalbu, sa konkretnim dokazima, ali ta žalba nikad nije rješavana. Oni se žale na nastup Aleksandre Janjić, na utakmici odigranoj u Zvorniku, 19.05.2019. godine,na utakmici Drina – Sloga.

Apsurd je da je najbolji strijelac lige fudbalerka Drine, Martina Jezdić, a  da je sve golove postigla Sanja Matić. Konkretni dolazi su predočeni, uz sve fotografije, a u cijeloj priči je posebno zanimljivo da je najveći broj krunskih dokaza uzet sa fejsbuk profila Gorana Petrovića, zvaničnog predstavnika ŽFK “Drina”, koji je sve to objavljivao.

Drina je tokom cijelog prvenstva “švercovala” igračice i to:

  • 1. kolo, Drina – Mladost (Rogatica), odigrana 06.10.2018. godine. Sanja Matić nastupila za Drinu, na registraciju Martine Jezdić i postigla gol.
  • 2. kolo, Sokolac – Drina, odigrana 13.10.2018.godine. Sanja Matić igrala na registraciju Martine Jezdić i postigla tri gola.
  • 3. kolo, Drina – Sloga (Petrovo), odigrana 21.10.201.godine. Rajna Tešić nastupila na registraciju Katarine Vuković, Sanja Matić nastupila na registraciju Martine Jezdić i opet dala gol.
  • 6. kolo, Sloga – Drina, odigrana, 23.04.2019. godine. Rajna Tešić nastupila na regustraciju Ivane Perić.
  • polufinale baraža Drina – Čelik (Doboj), odigrane 05.05.2019.godine. Rajna Tešić nastupila na registraciju Katarine Vuković.
  • polufinale baraža Sloga – Drina, odigrana 11.05.2019.godine. Rajna Tešić nastupila na registraciju Katarine Vuković.

Zanimljivo je da su zvaničnici Sloge uplatili i taksu na žalbu od 200,00 KM, a umjesto odgovora takmičarskih organa, vraćena su im sredstva na njihov žiro-račun.

Na posljednjoj sjednici IO FSRS, jedino izvještaj takmičarskih organa Ženske Prve lige nije usvojen, upravo zbog ove afere, a na insistiranje Mladena Kršića, sportskog radnika iz Doboja, koji je upoznat sa ovim slučajem. Drugi predstavnik PFS Doboj, Dragan Aranđić – Kalimero, nije učestvovao u diskusiji, jer je to ipak za njega viša matematika, uz nadu da će sačuvati svoje pozicije u IO FSRS i na sljedećim izborima, iako je odavno izgubio podršku baze.

Sve u svemu, brukanje se nastavlja. Da li je normalno da Drina predstavlja ženski fudbal Srpske, pored svih utvrđenih nepravilnosti? Ili će BH fanatikos podržati “fudbalskog sveznalicu” Mirka Miloševića iz Zvornika i legalizovati sve ovo.