Kakav je haos nastao na drugoligaškom Zapadu poslije utakmice Sloge i Omarske u Trnu. Suđenje Slaviše Mitrovića, ujavnosti poznatoga pod nadimkom Patak je bilo za udžbenike, a ono što je vidljivo, da je i tada, slično kao i danas vladala u sudijskoj osovina zla Dragan Banjac – Lazo Aleksić. U dva video priloga možete se prisjetiti svih tragikomičnih situcija sa tog meča, i dna u kojem je bio fudbal Srpske. To je takođe, jedan od najčitanijih tekstova na našem portalu sa preko 90.000 ulazaka….

———————————————————————————————————-

Ono što je naš portal pisao, a što je znala cijela fudbalska javnost u Republici Srpskoj i dogodilo se. Derbi susret drugoligaškog Zapada između Sloge iz Trna i Omarske završen je pobjedom Trnjana, ali u sjeni trijumfa domaćeg tima, ostala su dešavanja u režiji  “ljudi u crnom”.

U 90. minuta duela arbitar iz Šamca Slaviša Mitrović  podijelio je pet crvenih kartona, od čega tri igračima Omarske (Nikola Begović, Ognjen Jaćimović i Nemanja Nišević), još uz to šest žutih, te je sa klupe udaljio trenera gostiju Milenka Vuletu, kao i predstavnika kluba Svetozara Krecelja. Ako je i od Patka, kako je nadimak Mitroviću, previše je!

Interesantno jeste da Omarska još ranije tražila izuzeće arbitra iz Šamca, ali Božo Lazić, predsjednik Sudijske komisije RFL Zapad nije mario za to.

Nije, jer imao je i te kako dobar razlog.

Niste trebali dolaziti, Patak je od Lazića dobio zadatak: “Uništiti Omarsku”. Jedan od tih razloga jeste što je interes Lazića da pogura Slogu iz Doboja, a to je interes i FSRS, koji je poslije katastrofalnih poplava ovaj Područni savez doveo na rub opstanka. Drugi razlog jeste šo je Lazić podanik Dragana Banjca, a šerifu iz Kozarske Dubice nije stalo da u njegovoj parohiji ima jak klub, pogotovo ako još nije pod njegovom kontrolom. Neće oni suditi za Trn, već protiv Omarske – istakao je visoki funkcioner FSRS prije utakmice u Trnu.

Učinjeno, ostvareno, Omarska je zaustavljena u svom pobjedničkom pohodu, masakrirana na terenu, i pitanje je sa kakvim će snagama dočekati sledeće kolo kada im stiže Jedinstvo Žeravica.  S druge strane čelnici iz sjene odradili su posao po svojim zamislima, a možda će na kraju Patak poslije pregleda snimka, kao i izvještaja biti sklonjen, ali slaba vajda, kada je u Trnu pobijedila osovina Banjac – Lazić.

Može im se, dokle vidjećemo,…