Trofejni odbojkaš Nikola Rosić je preživeo veliku dramu i srećom juče je mogao da odahne kada su mu doktori saopštili da je i drugi put negativan na virus korona.

Tada je konačno napustio Beogradski sajam, gdje je bio posljednja tri dana. Sada je sa porodicom u svom domu, koji ne može da napušta narednih 28 dana. Slavni libero do neba je zahvalan doktorima, srećan je što nikome nije prenio zarazu…

– Otprilike znam kako sam zaradio virus. Očigledno je da se veoma brzo širi. Prvih dana imao sam blagu temperaturu, a poslije sam morao u bolnicu, gdje sam bio jedno dvije nedjelje. Prvo sam bio na Infektivnoj klinici, pa u bolnici “Dragiša Mišović”, gdje sam u sobi bio sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom, a posljednja tri dana kao lakši slučaj proveo sam na Sajmu. Tu je već bilo lakše, jer sam 12 dana proveo u bolničkoj sobi. Mogao sam i da prošetam. Ali, jedva sam čekao da dođem kući, da budem sa mojom djecom i suprugom. Iako sam negativan, ne smijem kuću da napuštam 28 dana. Hvala bogu, izliječio sam se, ali svima poručujem da budu veoma disciplinovani i samo u krajnjoj nuždi da izađu iz kuće. Jer, virus napada iznenada i veoma je opasan – priča u jednom dahu, za “Novosti”, Rosić.

foto: Dado Đilas


Srpski dugogodišnji reprezentativac, koji se od najdražeg dresa oprostio u februaru prošle godine, ponovio je ono što je napisao i na svom fejsbuk-profilu:

– Poslije mnogo pobjeda, onih sportskih ovoga puta sam uspio da pobjedim u najvećoj životnoj borbi – protiv virusa korona. Nakon blage temperature u samoizolaciji zbog sumnje na koronu, test je pokazao da sam pozitivan. Od tog trenutka sam sebi postavio milion pitanja, kako, gdje, šta dalje? Rekli su mi da su moji simptomi blaži i da ću se uz terapiju brzo oporaviti. I bili su u pravu.

– Čuvajte se, ostanite kod kuće i vodite računa o sebi i svojima. Ako osjetite prve simptome, ne čekajte, nego se javite doktorima i testirajte se. Svi u ovakvim situacijama moramo pokazati odgovornost, samodisciplinu, misliti jedni na druge, jer je to jedini način da se svi izborimo sa situacijom koja nas je snašla. Pobjedićemo zajedno!

Slavni odbojkaš je veoma zahvalan doktorima sa Infektivne klinike, “Dragiše Mišovića”, Sajma…

– Doktori su veoma požrtvovani, rade i po 30 sati. Sve ovo je i za njih novo, a virus je veoma opak, nepredvidiv, napada pluća, začas slomi čovjeka. Zato sam najiskrenije napisao da su doktori heroji, heroji koji vode računa o pacijentima, u najboljim mogućim uslovima koje su mogli da organizuju. Aplauz koji dobijaju u 20 časova je malo u odnosu na sve što ti požrtvovani ljudi rade za nas i našu zemlju svakodnevno.

Nikola je srećan što nikome iz svog okruženja nije prenio zarazu:

– Hvala bogu da su moja porodica i moji prijatelji sa kojima sam bio u kontaktu dobro, da su svi u svojim domovima i prate instrukcije nadležnih organa. Zahvalan sam im na ogromnoj podršci i ljubavi koje su mi pružali sve vrijeme… Zahvalan sam Bogu na sjajnim ljudima koje sam upoznao tokom boravka u bolnici, što sam imao čast da popričam sa valjevskim episkopom Milutinom i što sam imao sjajan tretman u svakom trenutku.