Utakmicama 11. kola nastavlja se Premijer liga BiH, a u žiži javnosti pored derbija na “Koševu” svakako je i semberski okršaj u kojem se sastaju Zvijezda 09 i Radnik.

Tim iz Etno sela Stanišići još uvijek ne zna za pobjedu. Na svom kontu ima mršava četiri boda i ubjedljivo drže premijerligaški fenjer. Sudar sa komšijama iz Bijeljine možda je i posljednja prilika da uhvate priključak sa ekipama koje će se boriti za goli život. Kao naznaka boljih dana može da bude i prolaz u Kupu BiH, te smjene trenera i dolazak iskusnog stručnjaka Darka Nestorovića.

S druge strane Radnik igra konstantno, i čini se da dobre igre ne prati adekvatan bodovni saldo, pa izabranici trenera Mladena Žižovića ovo gostovanje vide kao priliku da ubilježe dobar rezultat i ponovo uhvate korak sa ekipama iz vrha.

Krupa seriju teških utakmica otvara gostovanjem na “Tušnju”, kod Tuzla Sitija. Obje ekipe ne mogu se baš pohvaliti konstantnom formom, i ovo će biti prilika da koliko -toliko poprave utisak. Otežavajuća okolnoist za Krupu biće i trener tuzlaka, Slobodan Starčević, koji u dušu zna tim koji je uspješno predvodio četiri i po sezone. Hoće li mu to pomoći vidjećemo, ali ako iko zna mane čete iz kanjona “Tijesno”, onda je to on….

Srijeda, 16 časova

Gošk – Čelik (Luka Bilbija, Prijedor)

Zvijezda 09 – Radnik (Haris Kaljanac, Sarajevo)

Tuzla siti – Krupa (Miloš Gigović, Gradiška)

Srijeda, 17 časova

Zrinjski – Mladost (Admir Musić, Sarajevo)

Srijeda, 17.30 časova

Sarajevo – Široki Brijeg (Dragan Petrović, Banjaluka)

Srijeda, 20.30 časova 

Željezničar – Sloboda (Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)