Draško Ilić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka nije se mogao niti nadati boljoj odluci Disciplinske komisije FSRS, jer Mile Kovačević i njegovi saradnici godinama su instalirali svoje ljude u sve fudbalske strukure, od čega i te kako dobro žive na račun klubova.

Žalbu, koja je odbijena Iliću potpisao je predsjednik Apelacione komisije FSRS Branko Bera. Za većinu, ili gotovo sve fudbalski anonimus (i to će ostati), ali da li je baš tako?

Branko Bera dolazi iz Novog Grada, iz GFS kojim sasvim slučajno vedri i oblači njegov otac Milorad (1939. godište) zajedno sa Nikolom Dakićem (75 godina), sekretarom GFS Novi Grad i članom Izvršnog odbora FSRS! Sve funkcije iako bez ikakvog pokrića dao im je Mile Kovačević u zamjenu za vazalstvo i dizanje ruke kad god bude trebalo, a sve češće treba….

Idemo dalje…..

Branko Bera je danas zaposlen u rektoratu UNIBL, ali tri godine je stažirao za advokata, pogodite kod koga? U advokatskoj kancelariji Mile Kovačevića u Gradišci ! Na sve to, i aktuelni je član Skupštine ŽFK Jedinstvo Žeravica, kluba koji je u vlasništvu Mile Kovačevića. Pametnom dosta…..Eto, to je danas predsjednik Apelacione komisije FSRS.

Ni u prvostepenom postupku Draško Ilić nije mogao proći bolje, jer Disciplinski sudija FSRS je Branislav Maletić, sudija opštinskog suda u Gradišci, čovjek s kojim Mile Kovačević tijesno sarađuje, ali tu temu ćemo otvoriti vrlo brzo, o sprezi advokata i sudija u organizovanom kriminalu.

Na kraju ostaje poruka svima, pa i Drašku Iliću, da te “kadija tuži, i kadija ti sudi”. Samo naivni mogu pomisliti da “ugledni advokat” nema nikakve veze sa cijelim slučajem, kao i hoatičnim stanjem u kompletnoj organizaciji FSRS.

Branko Bera, fudbalski anonimus, samo je vrh ledenog brijega, imperije koju je sagradio Mile Kovačević. Imperije koja živi od, a ne za fudbal…Zato nam i jeste sve ovako…..