Fudbalski sport u Semberiji ima dugu i bogatu tradiciju. FK Semberija se ubraja u najstarije, ali i najuspiješnije seoske klubove takmičeći se u raznim rangovima od opštinske, pa do sadašnje područne lige kao četvrtog ranga.

U pretprošloj sezoni jedva je obezbjeđen opstanak, a u jesenjem delu prošle zavrili su u gornjem dijelu tabele, ali je ” korona virus” spriječila daljni napredak.

Nova sezona se dočekuje sa velikim nestrpljenjem i željama sa ciljem da se zauzme mjesto u gornjem dijelu tabele.

– Pripreme smo već  počeli, zadržali smo postojeći igrački kadar, a možda angažujemo još neke kako bi konkurencija  za svako mjesto bila velika. Imamo dobar igrački kadar koji nekoliko sezona igra zajedno, a svake sezone u prvi tim ubacujemo i najbolje juniore. Atmosfera u ekipi i oko nje je dobra .Podržavamo odluke FSRS da snosi dio kotizacija i troškova službenih lica i ako je prvobitno bilo rečeno sve, a sada kažu polovinu. Ko zna, možda se borimo i za prvo mjesto i ako nam je to u drugom planu – kaže Dejan Milošević, trener Fk Semberije.

Njegovo mišljenje dijele i svi igrači među kojim i onaj najstariji i kapiten golman Milan Marjanović.

– Konsolidovali smo redove povratkom nekih igrača iz našeg sela koji su nastupali u drugim sredinama. Sa svim ekipama imamo fer i sportske odnose na šta smo ponosni. Čast mi je što sam kapiten našeg kluba i što sam još aktivan igrač, jer bez fudbala na mogu. Optimista sam i vjerujem u uspješnu novu takmičarsku sezonu – kaže Milan Marjanović.                                                                             

Mijodrag Jakovljević