Fudbaleri dobojskog Željezničara prozivkom i prvim treningom otpočeli su pripreme za nastup u Regionalnoj ligi RS. grupa “centar”. Šefu stručnog štaba Slobodanu Ostojiću i treneru Draganu Đurđeviću, na prvom treningu, odazvalo se 25 fudbalera, dok su neki opravdano bili odsutni.

– Kompletne pripreme biće odrađene na stadionu Željezničara, iako je bilo planirano da fudbaleri provedu 7 dana u SRC “Ajdinovići” kod Olova, ali zbog epidemiološke situacije, odustali smo od te opcije. Naša ekipa će sigurno biti najmlađa ekipa regionalnog “centra”, jer ćemo u svojim redovima imati 10 do 12 mladića, koji će nastupiti na specijalno ljekarsko uvjerenje. Uz par iskusnijih igrača, sa plejadom mladih igrača iz svog omladinskog pogona smatram da će ljubitelji fudbala gledati jedan mnogo ljepši i brži fudbal. Što se tiče odlazaka i dolazaka fudbalera u narednim danima situacija će biti mnogo jasnija. Naš prevashodni prioritet je afirmacija naših momaka iz vlastite škole, koji će kroz utakmice sticati neophodno iskustvo, kako bi u narednim sezonama bili nosioci igre Željezničara. naglašava predsjednik dobojskih plavih, Savo Mihajlović.

Novina je da će Željezničar svoje utakmice, kao domaćin igrati subotom, na stadionu “15. april”, popularnoj dobojskoj “Grbavici”.