Aktuelni predsjednik FK Borac Vico Zeljković najavio je dolazak generalnog sponzora, koji će klubu sa Gradskog stadiona obezbijediti 600.000 KM na godišnjem nivou.

– Poslije dugog niza godina, uspjeli smo da obezbijedimo generalnog sponzora kluba i ugovor bi trebalo da bude potpisan do početka sezone. Priča je ozbiljna i nastojaćemo da potpišemo ugovor na dvije godine, koji će sigurno klubu dati dodatnu stabilnost da u narednom periodu lakše rješava svoje probleme, te omogućiti vjetar u leđa kako bi relaksiranije dočekao tekuće obaveze – rekao je Vico Zeljković, predsjednik banjalučkog Borca, koji se pridružio ekspediciji “crveno-plavih” na Zlatiboru, u intervju za portal mondo.ba.

Velika je stvar što će Borac u budućnosti moći da računa na finansijsku podršku od strane generalnog sponzora, a poznato je i o kojoj cifri se radi.

– Do sada nismo imali generalnog sponzora i smatram da je to odlična vijest za klub. Imali smo firme i kompanije koje smo isticali na dresu i oni su to plaćali, ali daleko je to od cifre pravog generalnog sponzora. Pričamo o ozbiljnoj cifri i mogu reći da se radi o 600.000 KM na godišnjem nivou – otkrio je prvi čovjek Borca.

Osim ovog, postoje i drugi prilivi novca koji stižu u klub, kako bi bio u mogućnosti da ostvari planirane ciljeve, odnosno da se bori za trofeje ili mjesta koja vode na međunarodnu scenu.

-Borcu za nastup u Premijer ligi BiH, da bi se borio za titulu ili mjesta koja vode u Evropu, a to su dva cilja ispod kojih klub ne može da ide, potrebno je milion evra. To je minimalan budžet koji klub treba da ima. Imajući u vidu da imamo i zagarantovan prihod od UEFA 500.000 KM, sa mogućnošću da to poraste na milion ako prođemo prvo kolo kvalifikacija. Tako bismo samo od generalnog sponzora i priliva iz UEFA imali dobar start. Takođe, moramo da pravimo i jedan dobar transfer godišnje, te bismo uz ta tri elementa imali dobru cjelinu. Naravno, to nisu jedini prilivi. Postoje i drugi sponzori, i oni od 1.000 i oni od 600.000 KM, svi su dobrodošli u klub. Za svakog ima prostora da ostvari svoj interes, da li kroz marketing ili na drugi način, jer Borac je ozbiljan brend. Pitanje je zašto to nismo ranije uradili. Imali smo milionska dugovanja, brojne probleme, nesređen sistem i niko ne želi da uđe u klub kada je loše stanje. Sada sređujemo svoje dvorište i svako u njemu vidi neki svoj kutak da i on bude tu – jasan je Zeljković.