U nedjelju, na stadionu FK „Željezničar“ u Doboju, biće posebno svečano. Igra se prvenstvena utakmica drugoligaškog „zapada“, gdje „željezničari“ dočekuju BSK iz Banja Luke, a to je ujedno i oproštaj njihovog kapitena Save Mihajlovića od aktivnog igranja fudbala.

Nakon pune dvije decenije, legendarni dobojski kapiten, odlučio je da okači kopačke o klin.

– Na stadion Želje, prvi put sam kročio sada već davne, 1996. godine, kada sam počeo da učim prve fudbalske korake kod trenera Zvonka Lukića. Od tada do danas, odigrao sam veliki broj utakmica, a samo jednu sezonu nisam nosio plavi dres Željezničara. Punih 20 godina sam učestvovao u stvaranju imidža jednog kvalitetnog kluba, kakav danas Željezničar svakako jeste, te učestvovao u brojnim uspjesima, dajući i svoj doprinos tome. Željezničar je istinski moja druga kuća. Vrijeme je da se kaže zbogom fudbalu, pa sam odlučio da posljednji meč pred domaćom publikom, u ovoj sezoni, bude ujedno i moja posljednja utakmica u voljenom plavom dresu, kaže Savo Mihajlović, dugogodišnji kapiten dobojskog drugoligaša i uzorni sportista.

On ističe da klub ostavlja u drugoligaškoj konkurenciji, jer je ostvaren glavni cilj, opstanak među drugoligašima.

– Uspjeli smo da ispunimo očekivanja uprave i naših navijača, pa će Željezničar i naredne sezone biti član Druge lige RS, grupa „zapad“. Doboj zaslužuje da ima stabilnog drugoligaša, a to svakako Željezničar može biti, pogotovo što smo pokazali da ova ekipa ima potencijal i za sam vrh tabele, naglašava Mihajlović.

Savo ostaje  u fudbal, jer su mu povjerene mlađe selekcije dobojskog kluba, gdje dječaci, uz odličnog trenera i čovjeka, uče prve fudbalske korake.

– Ulaganje u vlastite igračke potencijale je siguran put ka uspjehu, jer imam jasnu viziju kako da se stvari postave na zdrave noge u našoj omladinskoj školi. Trudiću se da igramo najkvalitetnije omladinske lige BiH, što može biti samo jedan veliki iskorak ka kvalitetnijem razvoju igrača. Posvetio sam se trenerskom poslu, pošto hoću da djecu odvojim od ulice i usmjerim na pravi put, a to je svakako sport odnosno fudbal. Gledajući sadašnji naš kadar u omladinskoj školi, Željezničar se ne treba brinuti za svoju budućnost, veli legendarni kapiten Željezničara iz Doboja, Savo Mihajlović.