U Željezničar sport team ozbiljno i profesionalno pristupaju svim obavezama, a tako je i sa onima koji vode brigu o golmanima. Naime, trener za čuvare mreže Ognjen Šatara, odnedavno je i vlasnik A profi UEFA licence za golmane, a školovanje dugo sedam godina završio je u Srbiji.

– To je Centar za edukaciju trenera Srbije, a nosilac programa je Goran Čumić trener golmana u A reprezentciji Srbije. Moje kolovanje od prve početne do ove posljednje A profi licence trajalo je sedam godina, a između ostalih, predavači su mi bili Čumić, Gašić, Katić, Supić, Pantić…. – naglašava Šatara.

S obzirom na veliki broj klinaca u Željinom omladinskom pogonu, Šatara uvijek ima pune ruke posla. Treba izabrati najbolje među najboljima, dati im priliku, a ne ogriješiti se od ostale. Za kratko vrijeme Željo je postao poznat i po radu sa golmanima, jer jedno vrijeme sa Šatarom u klubu je bio i Asmir Avdukić, takođe veliko golmansko ime na našim prostorima.

-Prve koreke u našem klubu su napravili Vladan Kovačević, potom Nikola Ćetković, pa Aleksa Stupar. Ali nema zime ni za golmane kod nas. Stiže nova sjajna garnitura čuvara mreže, koju predvode Tamindžija, Gajić, Višić.… Golmanski put je težak i mukotrpan, samo najjači sve prepreke prebrode i ostanu među stativama. oni kojima to uspije mogu se nadati uspješnim karijerama, ali prije svega rad, garant i jedino su mjerilo uspjeha. Talenat je samo mali dio kolačića – istakao je novi vlasnik UEFA profi A licence za golmane Ognjen Šatara.