Ništa im ne odgovara, kako god da se stvari okrenu, a najmanje gledaju u svoj dvorište!

U Kupu BiH, u polufinalu ostali su klubovi sa srpskim i hrvatskim predznakom. Tačnije banjalučki Borac, Sloga iz Doboja, Zrinjski iz Mostara i Široki Brijeg. Naravno da ne brojimo krvna zrnca nikome, ali činjenica je da ova četiri tima dolaze iz Republike Srpske, i FBiH, odnosno njenog dijela gdje su Hrvati većina.

Da li je iznenađenje? Nije, jer gledajući i tabelu, ali i igre u kupu, jasno je da su u završnici se našli oni najbolji. Sad što u tom društvu nema Sarajeva, Željezničara, Veleža, Igmana, Tuzla siti, Čelika, Slobode, bihaćkog Jedinstva…..dugačka je i poširoka tema, ali očigledno da klubovima u kojima vlada bošnjački lobi, nije potaman mnogo toga, prije svega, što su klubovi sa drugačijim predzankom izborili se za svoje parče fudbalskog neba u zemlji kakve nigdje nema, a opet je svi kude i žele otići iz nje.

Uglavnom meta su im čelnici saveza, kao i službena lica na svim utakmicama, u kojima jasno baš oni ciljaju krvna zrnca, niko drugi! Zato, igre nema ni od korova, a ponašenje nekih, a najviše onih iz najvećeg bh kluba, kako oni vole reći za sebe, je sve osim sportskog, viteškog, plemenitog. Upali u blato iz kojeg očigledno da nemogu, ili ne žele izaći, jer lakše je sve svoje mane pokrivati sudijama, Vicom, poltronima u savezu, javašlukom, ili (ne)uspjehom reprezentacije.

A, vozovi prolaze. Svako normalan bi volio gledati istinske derbije, u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli….u kojem caruje fudbal, a sve ostalo je u drugom planu. A, da bi do toga došlo, pogledajte u svoje dvorište, svoje tribine, svoje Upravne odbore, svoje medije koje držite pod kontrolom. Misliti i želiti zlo drugom, uglavnom se vrati na nalogodavca. Pa bujrum…..