Potresi koji su zahvatili PFS Gradiška lančano prelaze sa jednog na drugi klub. Nakon Mladosti iz Bajinaca i Borca iz Šibovske, koji su promjenili savez, i pristupili PFS Banjaluka, još jedan klub, barem za sada samo je odustao od takmičenja!

Riječ je o Milanu iz Kosjerova, koji je žrijeban za novu sezonu Regionalne lige grupa Zapad, ali iz ovog lijevčanskog sela stižu signali da se odustalo od takmičenja.

Naime, “alfa i omega” kluba Brane Mastalo digao je ruke od projekta Milana, a zajedno sa njim otišao je i trener Slobodan Crnadak. Popularni ” Crni” preuzeo je komšijski Crni Vrh iz Jaružana.

Kao rak rana nestabilnosti kluba navodi se stadion u Kosjerovu, koji nije ispunjavao uslove za regiju, pa je Milan svoje domaće utakmice igrao u Kukuljama. Ukoliko klub i preživi, neće se vratiti niti u “Kajzericu”, već u Opštinsku ligu Srbac – Laktaši – Prnjavor.

Kroz Kosjerovo provejava i mišljenje da su trebali krenuti putem Mladosti i Borca i da svoju budućnost potraže u okviru PFS Banjaluka, ali u ovom trenutku ne postoji klupska administracija, što samo govori u kakvom teškom stanju je klub.

Kako god se završila priča o Milanu, to je još jedan udarac za PFS Gradiška, u kojem je sistem očigledno ispred klubova. A. kada je tako, nešto treba mijenjati……