Disciplinska komisija FSBiH odrezala je kazne vinovnicima prekinute utakmice 1/4 finala Kupa BiH, između Sarajeva i Borca, kada je “bordo” tim navođenjem instrukcijama iz vana u sudijskoj nadoknadi napustio teren.

Evo i svih kazni za FK Sarajevo.

– FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika FS BiH.

– Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FS BiH.

– Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FS BiH.

– Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika FS BiH.

– Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

– Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika FS BiH.