Fudbaleri Borca u utorak kreću sa radom!

Nije to obična sezona, već evropska u kojoj su ciljevi najviši, pokušati osigurati evropsku jesen, a s obzirom da su “crveno-plavi” nosioci u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, uz malo sreće u žrijebu, možda već poslije četiri utakmice osigura se najmanje nastup u Konferencijskoj ligi. Ali otom potom, treba prvo posložiti igrački kadar koji jeste bio dobar, dovoljan da po treći put se podigne pehar najbolje ekipe, ali jasno je da ga treba ojačati i to u svim linijama tima.

Neki od igrača nisu zadovoljili, nisu iskoristili svoju šansu, pa se očekuje i njihov odlazak sa Gradskog stadiona. Među njima se spominju Stefan Fićović, Slobodan Đekić, golman Bojan Pavlović, Jovan Nišić, Bojan Makarić, Vasilije Terzić…..

S obzirom da je vremena za pripreme jako malo, poslije testiranja, već 17. juna ekspedicija Borca odlazi u Sloveniju na Bled, gdje će boraviti 10 dana i gdje ih očekuju tri kontrolna susreta. Dva rivala su već poznata, i to su slovenački prvoligaš Celje, te član rumunske elite UTA Arad.

Kako god bilo, Vinka Marinovića i njegove saradnike očekuje mnogo posla, trebaće im i malo sreće, da se sve kockice poslože, da Borac bude zaista jak, kako na međunarodnoj sceni, tako i u domaćem šampionatu, gdje su se svi naoštrili, ali za te bodlje ima lijeka…..