Iza Vladana Danilovića je sjajna sezona u Portugaliji!

Bivši fudbaler banjalučkog Borca i fočanske Sutjeske izborio je sa Nasionalom povratak u elitni rang.

Njegov klub završio je na drugom mjestu druge lige i predstavljao je jedno od većih iznenađenja, jer mu na startu nisu davane velike šanse da se vrati među najbolje timove. Ipak uspjeli su da sve iznenade i da na kraju pokažu da imaju odličan tim koji je sposoban za velike rezultate.

– Klub je u ovoj sezoni praktično ostvario dva cilja. Prvi je bio opstanak u ligi. Nije mnogo njih vjerovalo na početku sezone da možemo da budemo u samom vrhu. Međutim, sve smo ih demantovali igrama na terenu i imali smo odličnu sezonu. Opstanak smo davno ostvarili, a onda smo razmišljali i o povratku u Prvu ligu. Na kraju smo i to ostvarili i to je odličan rezultat – istakao je Danilović za “Glas Srpske“.

Fudbaler iz Foče je prošle sezone izabran u idealni tim druge lige. U tek završenoj sezoni je nastavio sa odličnim partijama i dao je značajan doprinos uspjesima svog tima koji će tako opet da bude član elitnog ranga u Portugaliji.

Danilović je odigrao 31 od 34 meča tokom sezone i postigao šest golova i imao četiri asistencije. Propustio je samo tri duela tokom sezone zbog kartona, što pokazuje koliko je bio važan za uspjeh svoje ekipe.

– Prezadovoljan sam sezonom. Statistički je ovo bila moja najbolja sezona.  Ne samo to već je i tim izgledao odlično tokom čitave sezone. Iz te timske igre izašle su i dobre partije pojedinaca među kojima sam hvala bogu bio i ja. Imao sam važnu ulogu u timu i prezadovoljan sam. Na individualni kvalitet možemo da dobijemo jedan ili dva meča. Ali kad igrate timski kao što smo mi onda je jasno da uvijek može neko drugi da iskoči i da pomogne ekipi da napravi odličan rezultat. Upravo je to ključ našeg uspjeha, sjajna timska igra – poručio je Danilović.

Nasional su pred finiš sezone u drugoj ligi mnogi otpisali, ali igrači su vjerovali u svoj rad i uspjeh. Bili su u bodovnom zaostatku za vodećim timovima, a onda je uslijedila fantastična serija uspjeha. Na kraju je sve krunisano drugim  mjestom.

– Istina je da su nas mnogi otpisali pred finiš sezone. Nisu vjerovali da možemo izboriti ni plej-of. Ipak zaigrali smo odlično, vjerovali smo u svoj rad, tako da smo nanizali 12 utakmica bez poraza. Bio je to furiozan sprint na kraju kojeg smo došli do drugog mjesta. Bili smo zaista najbolja ekipa u prvenstvu i da nije bilo nešto lošijih rezultata na startu sigurno bi završili i na prvom mjestu. Igrali smo odlično o čemu svjedoči i da smo bili najefikasnija ekipa u takmičenju – jasan je sjajni igrač.

Daniloviću je istekao ugovor sa portugalskim timom. Pred njim je period u kojem mora da donese veoma važne odluke.

– Prvo ću da se odmorim sa porodicom, a onda ću vidjeti s njima šta ću dalje. Sljedeći korak je veoma bitan u mojoj karijeri. Išao sam stepenicu po stepenicu i važan je  naredni potez. U klubu su zadovoljni mojim partijama pa su ponudili novi ugovor – dodao je Vladan.

Danilović se već odomaćio u Madeiri, gdje je proveo četiri sezone.

– Život u Portugaliji je prelijep. Klima na ostrvu je perfekta, ljudi preljubazni. Osjećam se već kao domaćin jer su me sjajno prihvatili od starta. Jezik sam naučio i privikao se na hranu. O tome koliko me vole dovoljno govori da sam bio zamjenik kapitena kao stranac i to mi puno znači – rekao je Vladan.