Bez obzira na kvalitet fudbala na našim prostorima, čini se, da nam nikada nije dosadno! Kada manjka kvaliteta, nešto drugo privuče pažnju, pa posjeta utakmicama od najnižeg ranga, pa do onog najvišeg i te kako ima smisla.

U samo nekoliko časova, tako smo svjedočili na dvije utakmice u Srbiji i Republici Srpskoj, da su “slavu” igračima bar na nekoliko minuta ukrale životinje! Jena pitoma, ali bome ona druga, veoma opasna…..

Naime na finalu Kupa Republike Srpske između Borca i Laktaša, pojavio se simpatični ćukica, koji je imao svoj šou, sve dok se nije sklonio sa terena Gradskog stadiona. Simpatično, ali možda i upozorenje da se nezvan gost može provući kroz sve prstene obezbjeđenja, iako je ovo bila utakmica najvećeg nivoa, finale Kupa Srpske, koje je najstarije fudbalsko takmičenje u Dejtonskoj BiH.

Još veće iznenađenje u Srbiji, tamo je u glavnoj ulozi bila zmija!

Utakmica između srpskih niželigaša Radnički Rudovci-Omladinac Veliko Polje bio je nakratko prekinut jer je u toku utakmicu u teren ušla zmija. Ova neobična i pomalo komična scena dogodila se na utakmici Prve Beogradske Lige grupe B, između pomenutih rivala. Nakon što su igrači jednog i drugog tima uočili zmiju na terenu sudija je bio primoran da nakratko prekine utakmicu.
Arbitar je ubrzo dao znak za nastavak utakmice nakon što je ova životinja iznesena sa travnjaka.