Kotorvaroški fudbalski veterani su proteklog vikenda učestvovali na „Bratskim susretima“ u Apatinu, gdje su u konkurenciji pet ekipa osvojili treće mjesto na turniru u malom fudbalu.

U prvom meču nadvisili su veterane Bršadina rezultatom 3:0, dok su u drugom susretu poraženi od domaćina sa 3:1. Sa ekipom Bačke je odigran neriješen meč (1:1), dok su u četvrtom duelu zabilježili trijumf nad Sokobanjom od 3:0.

Prvo mjesto pripalo je veteranima Bačke iz Đurđeva, dok su veterani iz Apatina osvojili drugo mjesto.

Sve utakmice su igrane u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a boravak u Apatinu kotorvaroški veterani su iskoristili da učestvuju u tradicionalnoj rakijadi, gdje je u konkurenciji 20 izlagača Duško Vasiljević osvojio drugo mjesto.

-Ono što je najbitnije nastavili smo njegovati tradiciju druženja sa našom braćom iz Srbije, ali i sa kolegama iz Bršadina kod Vukovara. Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu i činjenici da je naš boravaka bio obogaćen brojnim sadržajima – rekao je Dragiša Jurić, koji je primio pehar za treće mjesto.

U ime domaćina pehare i diplome predstavnicima ekipa uručili su Slavko Jerković i Miroslav Lazendić, ali i prigodne poklone za sve goste.

Pored druženja uz fudbalsku loptu uspjeli smo razmijeniti iskustva i mišljenja iz oblasti sporta i rekreacije, turizma i ekologije, a organizovali smo i biznis forum. Čestitao bih momcima iz Đurđeva na osvojenom prvom mjestu, ali i svim ostalim učesnicima na fer i sportskoj igri, kao i dobitnicima pojedinačnih priznanja – istakao je Jerković i dodao da je Kotor Varoš najbolje predstavio vlastitu turističku ponudu.

Fudbalski veterani Kotor Varoša su na putu za Apatin izuzetno srdačno dočekani u Odžaku, gdje ih je ugostio zemljak Mato Lukić.

Sredinom maja, na poziv prijatelja iz Saničana, očekuje ih učešće na veteranskom turniru povodom Dana grada Prijedora, a 10. juna će biti gosti na jubileju 100 godina postojanja FK Bačka iz Đurđeva.