PIŠE: Miro Bjelić

Godinama pričam uzalud da na čelo Kluba dolaze avanturisti koji uništavaju Klub. Sve moje priče su bile uzaludne.

Avanturisti su uništili košarku, fudbal, a sada na red je došao Klub svijetle tradicije RK „Borac“; i on je uništen!

Posljednji događaj sa Ratkom Nikolićem i angažovanje stručnog avanturističkog štaba sve govori.

Izjava lažova, zvani Minhauzen, samozvanog sportskog direktora Branković Vladimira sve govori o kakvoj se osobi radi.

Prvo ću krenuti od stručnog štaba. Kakav je to stručni štab kada se olako rješava najboljeg igrača, bez ikakve veze!? Očito da stručni štab nema autoriteta pa svoj nazovi autoritet pokazuju na progonu najboljeg igrača.

To je svojevremeno radio trener Vujinović Nedeljko, trenirajući strogoču na najboljem igraču Istoku Pucu. Na kraju trener je morao podnijeti ostavku.

Kakva je to uprava Kluba, kada u pripremnom periodu Borac doživi rezultatsku katastrofu i isti zaprijete da se o tome ne govori i ne piše. Govorim o utakmicama  u Našicama. Prvu utakmicu Borac je izgubio sa dva razlike i „stručnjaci“ su to prokomentarisali kao dobar rezultat, da bi drugu utakmicu Borac izgubio  17 golova razlike (33:16) te su iz uprave Kluba zaprijetili novinarima (kupljenim za sitne poklone) da o tome ne pišu!? Dobro u narodu kažu da su pojedinci iz sporta sitne jajare. Ja znam da ima poštenih novinara, ali ti pošteni kažu da nisu oni adresa. Meni je sve jasno, naročito tko tu odlučuje, odnosno tko je šef.

Mediji, kako štampani, tako i elektronski prenose izjavu Ratka Nikolića da nije zaslužio da ga otjeraju iz Borca i da je želio da u Borcu završi karijeru, a ta  izjava je u suprotnosti sa izjavom samozvanog direktora i lažova Kluba Branković Vladimira.

Isti je otjerao za ovih nekoliko mjeseci najbolje igrače Kluba pod izjavom da je to odluka Upravnog odbora Kluba (otjerani su Trivundža, Šekarić i Janković), a da ne spominjem da je u posljednjih godinu dana otjerano iz Kluba još četiri igrača, pod izgovorom da im je istekao ugovor.

Novom treneru (ne znam tko je) postavljam pitanje: „Kakav je to trener koji se olako rješava najboljeg igrača, a da dotični nije napravio nikakav prestup“.

Bolje bi mu bilo da je aktivirao Dejana Unčanina da igra, jer je još uvijek spreman i uigran, a ne da mu bude pomočnik-početnik. Očito da se novi trener boji jakih rukometnih imena i da sarađuje sa njima.

Mislim da je Borcu ovo posljednje ljeto u Premijer ligi, a svi koji su doveli ovaj svijetli Klub u stečaj prvi će pobjeći.

Bivši igrači su obične jajare. Pitam javno Radu Unčanina zašto sada ne napadaš rukovodstvo Kluba; kao žao ti je Borca. Znam ja dobro kako ti žališ Klub i zašto sada ćutiš!? Takav si bio i kao igrač i sada mi je jasno zašto smo te zvali Đubro!?

PS

Zaključite sami,

Očito da politiku Kluba ne vodi UO Kluba, već trener ( Đurković) kome su dali odriješene ruke. Ponavlja se priča Borisa Dvoršeka.

Nikada u Borcu trener nije vodio politiku i pitam se ako je to tako što će uprava u Klubu!?

Ne mogu da shvatim čutnju ni Nebojše Golića ni igrača poslije čina tjeranja Trivundže Srđana, a sada Ratka Nikolića.

Zanimljivo, Ratka Đurkovića je doveo Ratko Nikolić i ovaj prvi ga je otjerao  i svi čute. Ratko Nikolić je igrao bez ugovora i ja se pitam kako su ga isplaćivali i pod kojim uslovima!?

Finansijske kontrole u Klubu nema. Tko i kako može isplačivati igrače bez ugovora, pitam se? Svi o ovome  čute. Sve ovo govori o stanju i harmoniji u Borcu, i slažem se sa onima koji kažu da je to Klub ćutologa.