Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 8. kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH. Borac je gost Viteza. Obje ekipe znaju svoju sudbinu. Domaćin ide u niži rang dok su “crveno – plavi” obezbijedili opstanak u eliti. Biće ovo četvrti duel ove dvije ekipe ove sezone. Oba duela na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac je dobio sa minimalnih 1:0, dok je jedini duel u Vitezu završen bez golova.

– U ekipi se osjeti jedno veliko olakšanje kako smo izborili opstanak. Šef će u naredna tri duela pružiti šansu mlađima da vidimo na koga možemo računati u narednoj sezoni. Idemo tamo da se nadigravamo i napravimo dobar rezultat – rekao je Marko Maksimović, pomoćni trener Borca.

Što se kadrovske situacije tiče, šef struke Darko Vojvodić nema problema sa suspendovanim igračima. Pored duže vrijeme odsutnih Trkulje, Dujakovića i Kondića, protiv Viteza neće nastupiti ni Lučić, koji je obnovio povredu, te Glišić takođe zbog povrede i Janičić, zbog privatnih obaveza.

– Idemo rasterećeni u Vitez i daćemo sve od sebe da trijumfujemo, ako ništa onda zbog nas samih i zbog ovog kluba – kategoričan je vezista Mahir Karić.

Utakmica Vitez – Borac igra se u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu. Početak je zakazan za 17 časova.