Nakon konferencije za novinare seniorskog održan je i “brifing” s novinarima predstavnika klubova finalista premijernog izdanja juniorskog Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”.

Zoran Dragišić, trener omladinaca banjalučkog Borca je rekao:

Sigurno da nam je čast i veliki ponos što smo obezbijedili plasman u prvo finale novog takmičenja i želimo da uđemo u istoriji kao osvajači prvog izdanja juniorskog Kupa Republike Srpske. Nadam se da ćemo priliku da se borimo za trofej iskoristiti na najbolji mogući način. Bez obzira što se igra u Banjaluci pred nama je 90 teških minuta i daćemo svoj maksimum da dođemo do pobjede Sloga je kvalitetna ekipa koja igra u Premijer ligi BiH i svjesni smo da nam neće biti lako.

Martin Jelić, predstavnik Sloge Meridian je istakao:

-Prije svega želim da vam se izvinim u ime trenera Vedrana Sofića koji zbog profesionalne zauzetosti nije mogao da dođe, ali se nadam da vam ja mogu ponuditi dio odgovora na ono što vas zanima. Ovo je za nas velika utakmica, igramo protiv najvećeg kluba u Republici Srpskoj, svi mi znamo ko je Borac. Čast nam je što smo u prvom finalu juniorskog Kupa,ovo je veliki uspjeh za nas. Ulog je pehar kojeg priželjkujemo i nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže.

Petar Samardžija, kapiten banjalučkih crveno-plavih je izjavio:

-Nadam se da ćemo ući u istoriju kao prvi osvajači Kupa Republike Srpske u juniorskoj konkurenciji. Ovo je za nas izuzetno značajna utakmica, a san svakog mladog igrača je da nastupi u ovako velikim utakmicama i da se dokazuje. Poznajemo dobro rivala i znamo da nam neće biti lako. Smatramo da smo kvalitetniji i daćemo sve od sebe da se domognemo pehara.

Gordan Jelić, kapiten juniora Sloge Meridian je rekao:

-Očekuje nas utakmica protiv najboljeg juniorskog tima u Republici Srpskoj, prošlogodišnjeg šampiona i učesnika omladinske Lige šampiona. Za ovu utakmicu smo se spremali kao i za svaku prethodnu, takmičarsku. Znamo šta nas očekuje u Banjaluci, ali ćemo nastojati da se suprostavimo favorizovanom rivalu i pokušati da ga iznenadimo. Samo igranje jedne ovakve utakmice za sve nas je veliki motiv i čast, nastojaćemo da budemo na dostojnom nivou.

Finalna utakmica juniorskog Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” između Borca i Sloge Meridian igra se u srijedu, 24. maja s početkom u 15 časova na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci.