Pred sutrašnje finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” na Gradskom stadionu u Banjaluci (18 časova) na konferenciji za novinare u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske pred “sedmom silom” bili su treneri i kapiteni klubova finalista, banjalučkog Borca, člana Premijer lige BiH i Laktaša Admiral bet, prvoligaša Republike Srpske.

Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca je istakao:

Nakon osvajanja drugog mesta u prvenstvu igramo finale Kupa Republike Srpske i želja nam je da osvojimo pehar poslije toliko godina. I kao igrač i kao trener sam nastupao u Kupu, a evo sada imam priliku da kao šef stručnog štaba Borca osvojim pehar protiv ekipe Laktaša koji iza sebe imaju odličnu sezonu. Takođe, moram da istaknem da je iza mene i lijep period proveden u Laktašima, na zalasku karijere, kada je ovaj klub ostvario najveće rezultate u svojoj istoriji. Čeka nas teška i neizvjesna utakmica, ali nam pobjeda i ovaj trofej mnogo znače. Bez obzira što smo favoriti u finalu to ništa ne znači, jer i Laktaši i svaki drugi klub koji uđe u finale želi da osvoji trofej.

Miljan Bajić, šef stručnog štaba Laktaša Admiral bet je rekao:

-Srećni smo što smo izborili plasman u svoje prvo finale Kupa Republike Srpske i što ćemo u toj utakmici, za pehar, igrati protiv Borca, našeg najvećeg kluba, na našem najvećem i najboljem stadionu. Mislim da od ovoga ne treba veći motiv za moje fudbalere, još ako tribine budu pune, a najava je da hoće. Čeka nas interesantnih i neizvjesnih 90 minuta igre u kojima ćemo nastojati da iznenadimo rivala. Velikih tajni među ekipama nema, mnogo igrača je nastupalo i za jedan i za drugi klub, odlično se poznaju, a i ja sam jedno vrijeme sjedio na klupi Borca u ulozi pomoćnog trenera. Takođe, s Vinkom Marinovićem sam bio saigrač u Laktašima.

Aleksandar Subić, kapiten Borca je izjavio:

-Laktaši su najprijatnije iznenađenje u Prvoj ligi Republike Srpske, mnogo je igrača koji su igrali za oba kluba i biće ovo utakmica puna neizvjesnosti. Naš cilj je jasan, poslije jedanaest godina pauze želimo da osvojimo taj pehar i sezonu završimo na najbolji mogući način, nakon četvrtog uzastopnog izlaska u Evropu. Biće 90 jako borbenih i zanimljivih minuta i pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu u što većem broju.

Mihajlo Amidžić, kapiten Laktaša Admiral bet je istakao:

-Igra se jedna utakmica, pred nama je neizvjesnih 90 minuta u kojima imamo naše ambicije i želimo pehar. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, a koliko nam ova utakmica znači pokazuje i podatak da se za nju spremamo u karantinu. Ovo je kruna sezone u kojoj smo ostvarili sjajne rezultate, a želja nam je da je završimo pobjedničkim peharom Kupa Republike Srpske. Očekujemo i sjajan ambijent na Gradskom stadionu, što će biti veliki motiv za nas.