Velika uzbuđenja i u drugom kolu “bundeslige”. Derbi u Šibovskoj za sladokusce, pun preokreta i na kraju remi Borca i Budućnosti, uz čak šest pogodaka (3:3). Uz kišu koja je padala cijelo vrijeme na svim stadionima, i nešto ranijeg mraka, u Šibovskoj je bilo zanimljivo i zbog činjenice da su upaljeni reflektori, pa je to drugi stadion na banjalučkim terenima, poslije pomoćnog Gradskog stadiona gdje su upaljena umjetna svjetla u Područnoj ligi.

Prštalo je i u Česmi, i na kraju remi. Čini se, zadovoljni i jedni i drugi, po bod Rekreativu i Mladost iz Bajinaca. Šnjegotina je u Drvaru dugo vodila, ali bod Borcu stigao je u poslednjim trenucima meča.

Prvi, istorijski bod Spartaku u Područnj ligi, i to protiv Džaje (1:1), a još jedan bod upisala je i OFK Banjaluka, odigravši bez golova sa Omladincem. Odličan start zabilježio je Polet Kajišnik. Slavili su u Šeheru protiv uvijek neugodnog Vrbasa (0:1). Žustra, pomalo teška utakmica, domaćin propustio kazneni udarac, ostao sa igračem manje, napadao, ali bodovi otišli za Potkozarje.

Slavlje i u Zalužanima, baš kao i Sloga Nektar, malo ko je očekivao da će Mladost Farmaprom biti na vrhu. Prošli su kroz Bronzani Majdan i zasluženo su na prvoj poziciji.

Na kraju, riječ -dvije i o (ne)fudbalskim stvarima, ali vezanim za “bundesligu”. Kancelarija FSRS po naređenju v.d. generalni sekretar Gorana Ćejića (kakva ironija jer je on tzv “banjalučki kadar”)  zaključala je comet sistem”, valjda misleći ako nisu u kompjuteru, da se lopta neće igrati. Baš suprotno, gospodo, koja svakim danom gasite po jedan klub. Poruka iz Banjaluke glasi: “nas će biti, a veliko pitanje Vas…..”. I nažalost tu nije kraj fašističko -ustaškim slugama u FSRS. Spremaju nove kazne, novu diktaturu sa ciljem da nasilno promjene fudbalsku vlast u Banjaluci, ili da ugase fudbal.  Kao što su prošle fašističko – ustaške sluge, proći će i oni, a lopta se kotrlja u Banjaluci kao nikada, sa 15 klubova, a za vašu informaciju i nemirne noći, dolazi ih još……

Rezultati 2. kola: 

Vrbas – Sloga Nektar 0:1

Borac Drvar – Šnjegotina 1:1

Borac Šibovska – Budućnost 3:3

OFK Spartak – Džaja 1:1

OFK Banjaluka – Omladinac 0:0  

Gomionica – Mladost Farmaprom 0:2

Rekreativo – Mladost Bajinci 2:2

Slobodna je ekipa FK Polet Krajišnik

Plasman:Mladost Farmaprom 6, Sloga Nektar 6, Omladinac 4, Budućnost 4, Borac Šibovska 4, Šnjegotina 4, Mladost Bajinci 4,  OFK Spartak 1, OFK Banjaluka 1, Džaja 1, Rekreativo 1, Borac (ID) 1, Polet Krajišnik 0, Vrbas 0, Gomionica 0. 

 Parovi 3. kola: Mladost Farmaprom – Rekreativo, Omladinac – Gomionica, Džaja – OFK Banjaluka, Budućnost – OFK Spartak, Šnjegotina – Borac Šibovska, Sloga Nektar – Borac Drvar, Polet Krajišnik – Vrbas, slobodna je ekipa FK Mladost Bajinci.