Nažalost, navikli smo sve, pomalo i razmazili da u ovom terminu dajemo pregled Područne lige Gradiška, ili kako ju je naš portal “krstio” čuvene “Kajzerice”, naziva koji je opšteprihvaćen na samo u Lijevču polju i Potkozarju, već širom Republike Srpske.

Više tih rezultata neće biti, barem privremeno, iako smo iz “kajzerice” pokrivali dobar dio ukupnog broja tekstova portala, izvještajima, analizama, intervjuima, pripremama, slavljima i tugovanjima, kojih je bilo na pretek u protekle 3 i po godine.

Razloga zašto nas (nadamo se privremeno) neće biti jeste tiranski odnos zvaničnika PFS Gradiška, najprije prema svojim klubovima, a onda i prema ostalima, a tu prije svega mislim na Područni savez Banjaluka. Grupa pojedinaca okupljena oko Mile Kovačevića umislila je sebi u glavu da ih neko “buši”, ne videći da imaju velike probeme u vlastitom dvorištu. Umjesto da ih riješavaju, oni su postali toliko veliki da su dva kluba odlučila da trajno napuste taj savez! A, PFS Gradiška, valjda misleći da se fudbal igra zbog njih, “pomogao” je tim klubovima da se gotovo ugase. I oni su spremni ih ugasiti samo da bi njima bilo dobro.

Ono što je tragedija, i što u Gradišci klubovi za sada ne vide, ili ne žele da vide, jeste da i njih ista sudbina čeka, prije ili poslije. Zar mislite da je njima stalo do Turjaka, Gornjih i Donjih Podgrada, Cerovljana, Maglajana, Grbavaca, Milosavaca, Aleksandrovca, Trebovljana, Rogolja……Pitajte one u Kladarima, Seferovcima, prije toga u Brestovčini, Aleksandrovcu i na još nekoliko desetina adresa da li je tako?

Gradiška je sa sadašnjim rukovodstvom osuđena na propast. Možete samo misliti kakav će cunami nastati kada jednog dana sa scene siđe Mile Kovačević, a sići će prije ili poslije…..Nećemo da budemo ptice zlosutnice, ali bojimo se da u takvim novim okolnostima Gradiška fudbalski umre. Možda i po djelima koja je radila zasluženo, ali nabrajajući sve ove sredine, koje su najmanje krive tome, nezasluženo…..

Ostavićemo područje Gradiške, Srpca, Laktaša (Prnjavora više nema), u medijskom mraku. Znamo, kažete imaju drugi, ali znamo i mi i vi, da ste baš na našim stranicama čitali sve vezano za vaše područje.

To ne znači da ćemo vas zaboraviti, rado ćemo čekati svaku vašu grešku, veseliti joj se i stavljati vam “so na ranu” tražeći da samo radite po propisima, koje ste najčešće upravo vi sami donosili i dizali ruke za njih, ali ih se držite samo kada treba nekoga ugasiti. Tada vam je i zarez na mjestu….

Dok brojni klubovi i velika većina poštenih fudbalskih radnika, a njih nije malo, ne uzmu stvari u svoje ruke,  mi kažemo “doviđenja Kajzerici”. Ne zbogom, samo doviđenja, jer sve u životu bude i prođe, pa i vaša nafaka….