Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske prisustvovao je juče, uprkos lošim vremenski prilikama, početku radova na izgradnji novog objekta svlačionica za potrebe drugoligaša Fudbalskog kluba Sloga u Srpcu.

Ovo je još jedan od projekata u kojem Fudbalski savez Republike Srpske pomaže klubovima iz svoje porodice u rješavanju infrastrukturnih problema i ispunjavanja uslova za takmičenje po sve strižijim pravilima o licenciranju.

-Bitno je da smo se okupili i da krećemo u realizaciju ovog velikog projekta za Srbac. Fudbalski savez Republike Srpske ima mnogo projekata i nije lako obezbjediti sredstva za sve, ali uspjeli smo da obezbjedimo 300.000 maraka za izgradnju novog objekta svlačinica sa popratnim sadržajima, koji će služiti kako sadašnjoj, tako i budućim generacijama Sloge – rekao je predsjednik Zeljković.

Predsjednik Sloge Branko Grahovac je rekao da je ovo istorijski dan za srbačku Slogu jer počinje izgradnja reprezentativnog objekta koji će zamijeniti stare svlačionice koje su stare više od pedeset godina.

-U posljednje vrijeme radimo na tome da unaprijedimo infrastrukturu na našem stadionu. Nedavno smo u upotrebu pustili reflektore na pomoćnom stadionu i na taj način omogućili da sva djeca sa opštine Srbac imaju termine i treniraju na pomoćnom terenu. Objekat svlačionice, koji je izgrađen prije pet decenija, odradio je svoju ulogu i došlo je vrijeme da ga zamjeni novi objekat. Veliku pomoć dobili smo od Miloša Brkića, predsjednika Područnog fudbalskog saveza Gradiška koji je od samog početka podržavao ovu ideju, kao i od načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića koji je pomogao da se obezbijedi sva potrebna dokumentacija, te ministra finansija Zore Vidović koja je uvijek bila uz klub i pružala nam pomoć u obnovi infrastrukture – naglasio je Grahovac.

Veliki doprinos da FK Sloga dobije nove svlačionice pripada i predsjedniku Područnog fudbalskog saveza Gradiška Milošu Brkiću koji je od prvog dana dao snažnu podršku u realizaciji ovog projekta.

-Meni je zaista drago što sam danas ovdje jer sam za Slogu igrao četiri godine. Kao predsjednik PFS Gradiške mogu da izrazim zadovoljstvo što će Srbac dobiti jedan moderan objekat koji će unaprijediti uslove rada u svim kategorijama Sloge – rekao je Miloš Brkić.

Ukupna površina objekta iznosiće 385 metara kvadratnih.

fsrs.org