Da Prnjavorčanin Miloš Milijašević polako izrasta u fudbalera za čije usluge evropski fudbalski velikani neće štedjeti novac, kako bi ga vidjeli u svojim redovima, govori i činjenica što je mladi fudbaler u srijedu debitovao za seniorski tim Vojvodine.

Nakon debija i nekoliko odigranih utakmica za kadetsku reprezentaciju Srbije, Milijašević će 2016. godinu pamtiti i po tome što je debitovao za seniorski tim novosadske Vojvodine. Reprezentativnu pauzu Novosađani su iskoristili za odigravnaje prijateljske utakmice. Oni su gostovali u Krupnju, a Prnjavorčanin je upisao prve minute u seniorskom timu, odigravši cijelu utakmicu. Svaki debi se posebno pamti, a Milijašević će svoj debi pamtiti po tome što je u drugih 45 minuta nosio i kapitensku traku Novosađana.

San svakog mladog igrača je debitovati za seniorski tim. Sreću i osjećaj je teško riječima opisati. Kada uz debi, imaš tu čast da poneseš i kapitensku traku jednog velikog kluba kao što je Vojvodina, onda ti ne preostaje ništa nego da nastaviš da radiš i trudiš se, kako bi svakim danom bio sve bolji, i kako bi opravdao ukazano povjerenje – rekao je Miloš Milijašević.

Još od trenutka kada je napravio svoje prve fudbalske korake, Miloš je nagovještavao da će izrasti u fudbalera koji će svojim fudbalskim umijećem puniti medijske stupce. Kako sada stoje stvari, na dobrom je putu.

 Z. Ančić