U Srpcu na utakmici između Sloge i Omarske (1:2) viđena je situacija kakva se ne pamti na našim terenima.

Igrao se 64. minut, kada je drugi žuti karton zaradio Husein Zukanović, prvotimac Sloge, odnosno put u svlačonici, a požutio je i Milenko Devušić. Razlog, ta dva igrača su zamjenili dresove na poluvremenu. Zukanović je obukao Devušeićevu “sedmicu”, a ovaj rugi “četrnaestku”! Do zamjene je došlo u svlačionici, igrači su skidali dresove, podmajice, sapirali blato, i kada su trebali izaći na teren, niti jedan niti drugi nisu bili svjesni da su zamjenili dresove.

Glavni arbitar Darko Vukojević je to primjetio tek nakon 20. minuta igre u nastavku, najvjerovatnije na “asistenciju” nekoga sa gostujuće klupe, i sudija je postupio samo po propisu. Ostaje tajna da li je to trebao uraditi odmah po izlasku na teren, ili može kao u ovom slučaju, kada mu to neko signalizira.

Ono što sve peče u Srpcu, jeste činjenica da su zbog sopstvene gluposti, tok utakmice okrenuli potpuno u drugom smjeru, jer je Omarska na kraju preokrenula rezultat i slavila sa 2:1.

Da tragedija bude veća, do tog trenutka Zukanović je bio jedini igrač Sloge sa javnom opomenom! Ono kad hoće naopako, onda hoće,…

Trener Sloge Aleksandar Petreš ističe kako je ovakva situacija teško zamisliva, ali se po njegovu ekipu nažalost i dogodila.

Nevjerovatno. Da smo birali scenario da napravimo veću glupost, teško da bi izabrali ovakvu. I sa 10 igrača imali smo priliku da slavimo, ali umjsto da mi postignemo pogodak, primili smo ga u finišu meča. Siguran sam da smo imali u polju svih 11 igrča, ne bi izgubili utakmicu – istakao je Petreš.

na njegove riječi nadovezao se službeni predstavnik domaćina Željko Babić.

Slogu pratim 40 godina, a širom Srpske kao službeno lice idem već 20 godina, i nikada nisam doživio ovakvu situaciju. Mislim da je ovo za “riplija” – poručio je Babić.

Kako god bilo, neobična situacija i poruka svim fudbalerima, ma gdje igrali, da po izlasku na teren provjere broj na leđima.