Fudbaleri Naprijeda u derbiju začelja regionalnog Zapada savladali su Gomjenicu u Prijedoru sa 1:0. Izabranici Almira Filipovića tako su se priključili ostaku lige sa 14 bodova, dok je Gomjenica ostala na osam i čvrsto drži fenjer tabele.

Trenutak odluke dogodio se već u 4. minutu kada je majstorski pogodio Dejan Diljević. Sabljić je uputio centaršut iz kornera, a Diljević je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Vasiljevića. Malo ko se tada nadao da će to biti i krajnji rezultat. Domaćin je napadao, stvorio nekoliko dobrih prilika, ali i gosti su mogli iz brzih kontranapada do drugog pogotka.

Naprijed se tako digao kada je bilo najptrebnije, odigravši, hrabru, mušku i požrtvovanu utakmicu, a kada je tako, onda nema zime ni za rezultat.

GOMJENICA – NAPRIJED 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Diljević (4). Stadion: FK Gomjenica. Gledalaca: 50. Sudija: Branislav Todorović (Gornji Podgradci). Pomoćnici: Bojan Aničić (Laktaši) i Vladan Todorović (Čelinac). Delegat: Željko Rodić (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Dragić, Čorokalo, Kajtez, Milošević, Torbica (Gomjenica), Lakić, Diljević (Naprijed).

Gomjenica: Vasiljević, Dragić, Knežević (od 73. Milošević), Stipić, Torbica, Davidović, Kreća, Mršić  (od 73. Lazić), Kajtez, Radanović (od 46. Pantoš), Čorokalo.

Naprijed: Bajić, Vasiljević, Lakić, Novaković, Diljević, Miletić, Ilić, Tomičić, Sabljić, Bojinović, Todorović.