Izvršni obor NFSBiH nikada nije bio kraći, ali i jednoglasniji!

Donijete su dvije odluke, koje bi trebale promjeniti bh fudbal, svi se nadamo nabolje….

Novi selektor BiH reprezentacije jeste Duško Bajević. “Princ sa Neretve” pokušaće preko baraža odvesti “zmajeve” na EURO. Sigurno da odavno na klupi reprezentacije nije sjedio čovjek sa većim autoritetom, i ako iko može pokrenuti stvari naprijed, onda je to Bajević….

Druga važna odluka jeste da je Mile Kovačević razrješen dužnosti člana Izvršnog odbora NFSBiH, i on je od danas i zvaanično otišao u istoriju kako fudbala u Srpskoj, tako i u BiH. Istina, ova odluka je po automatizmu stupila na snagu odmah po okonačanju Skupštine FSRS, kada je Kovačević razrješen dužnosti predsjednika, ali provejavalo je pitanje kako će pojedini članovi IO reagovati, prije svega Bošnjački članovi na čelu sa Dinom Begićem.

Ipak, Begić je pokazao pragmatizam, potegao za kompromisom, znajući da bi srpski članovi IO mogli bojkovati sjednicu, i na kraju je uspostavljena zajednička platforma, koja kaže da je Mile Kovačević definitivno završio svoj mandat….

Iz tih razloga Kovčević se nije niti pojavio na sjednici, znajući da ga očekuje još jedan poraz, bespotreban, a moglo je biti sve drugačije, sa mnogo više dostojanstva…

Na kraju je priznat legitimitet svih odluka u FSRS, a Kovačevića će mijenjati zamjenski član (Milan Bjelajac) do izbora u FSRS, ali kako sada stvari stoje prije će se održati Skupština u Banjaluci, nego sjednica u Sarajevu, što znači da će novi član IO NFSBiH biti budući predsjednik FSRS.